Zuivelbedrijf bouwt hybride fabriek uit

Zuivelproducent Danone pioniert in de Actimel-fabriek van ­Rotselaar. Dat wordt voortaan een hybride productiecentrum: naast melkproducten lopen er ook plantaardige drankjes van de band.

Door de opkomst van de flexita­riërs, die af en toe vegetarisch eten en drinken, wil Danone alternatieven aan­bieden naast de traditionele yoghurt- en melkproducten waarvoor het bedrijf bekend is. In 2018 kondigde de groep aan om in vijf jaar tijd de omzet van plantaardige producten te willen verdrievoudigen. “Onze ­ambitie is om een flexitarisch bedrijf te worden”, zegt Nathalie Pfaff, directeur van Danone België-Luxemburg. “We merken dat vooral jongeren veel belang hechten aan de impact van hun consumptie op het milieu en de planeet.”

Amandelen en haver

De plantaardige versie van Actimel is gemaakt op basis van amandelen en haver. Het drankje bevat ook eiwitten die uit erwten komen. De yoghurt van Danio en de desserts van Danette krijgen eveneens een variant zonder melk. De nieuwe producten zijn aanzienlijk duurder dan de klassieke versies. Dat komt volgens Danone door de inkoop van de ingrediënten, en doordat bij de klassieke ­zuivel schaalvoordelen spelen als gevolg van de veel grotere markt.

Strategische site 

De site in Rotselaar werd geselecteerd als één van de strategische sites van de groep voor de productie van plantaardige producten voor export en voor de Belgische markt. Er werd bijna 10 miljoen euro geïnvesteerd om de fabriek, die in totaal 12 productielijnen heeft, aan te passen. De productiesite in Rotselaar is daarmee één van de eerste hybride fabrieken van de Danone-groep in Europa. Jurgen Berckmans, directeur van de productiesite: “Wij zijn buitengewoon trots dat we integraal deel uitmaken van deze belangrijke innovatie in de geschiedenis van Danone. Sinds het ontstaan van Actimel meer dan 25 jaar geleden, is onze productiesite een essentieel onderdeel van de onderzoeks- en ontwikkelingsstrategie van de groep voor de creatie van yoghurt en nu ook voor de productie van plantaardige producten. Het is een nieuw teken van vertrouwen van de groep in onze site”, besluit Berckmans.

Bron: Made in …

This post is also available in: nlNederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*