Zoete puntpaprika opnieuw beschikbaar bij BelOrta

Vanaf 22 maart 2021 zijn zoete puntpaprika’s opnieuw beschikbaar bij BelOrta. De teler van deze eerste zoete puntpaprika’s is Philip De Swert (H.D.S Glastuinbouw) uit Sint-Katelijne-Waver. Ze werden gekocht door Fruithandel Herman uit Lauwe-Menen.

In 2020 werd er ongeveer 1.300.000 kg aan zoete puntpaprika’s aangevoerd. BelOrta verwacht dit jaar een stijging van het aantal aangevoerde paprika’s omwille van een stijgend areaal. De BelOrta-producenten telen zowel rode, gele als oranje zoete puntpaprika’s.

Door haar heerlijk zoete smaak is de zoete puntpaprika niet alleen een populaire smaakmaker in Mediterrane bereidingen, ze schittert ook in traditionele bereidingen. Een verse puntpaprika kan je bovendien perfect rauw eten omdat het een knapperige en sappige vrucht is.

Keuze in overvloed in BelOrta paprika-assortiment

Naast de zoete puntpaprika en standaardvarianten van paprika’s (groen, geel en rood), biedt BelOrta ook allerhande specialiteiten en pikantere variëteiten aan in het paprika-assortiment, waaronder de babypaprika, de Jalapeño, Piccantina en Habanero. Daarnaast heeft BelOrta ook bio-paprika’s in haar assortiment.

This post is also available in: Nederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*