Zeven bieren van de abdij Val-Dieu bekroond op European Beer Challenge 2022

Dit jaar nam de Abdij van Val-Dieu met haar 7 bieren deel aan de European Beer Challenge 2022. De resultaten van de wedstrijd werden op woensdag 9 november 2022 bekendgemaakt: de 7 bieren van Val-Dieu kregen 7 medailles.

Het was de eerste keer dat de bieren van Val-Dieu deelnemen aan de European Beer Challenge. Commercieel directeur Lionel Delbart: “We hebben al deelgenomen aan andere wedstrijden, zoals de Brussels Beer Challenge en de World Beer Awards. Maar het was de eerste keer dat we aan dit evenement deelnamen!”

De Abdij van Val-Dieu is een voormalige cisterciënzerabdij in de gemeente Aubel in de Belgische provincie Luik. De abdij, gesticht in het begin van de 13e eeuw, is thans een bezinningscentrum en een bezoekerscentrum met onder andere openbaar toegankelijk park, een brouwerij, een restaurant en een winkel.

Drie gouden medailles

Bij de proeverij van de European Beer Cahllange is het altijd blind. De juryleden weten niet welk merk bier ze drinken. De Tripel, de Grand Cru en de Fruitée kregen allemaal een gouden medaille. De Blonde, de Noël en de Cuvée 800 kregen een zilveren medaille, en de Brune een bronzen medaille. “Het is een inwijding, want alle 7 bieren zijn erkend, met name door een jury van internationale deskundigen. Het beloont echt het werk van onze brouwers.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*