ZERO WASTE in de voedings- en horecasector in Brussel


Vermindering van het verpakkingsafval door het aanwenden van de oplossingen die de 12 winnaars van de oproep “Food Shops and Zero Waste Horeca” gaven naar aanleiding van het project dat werd gelanceerd door Leefmilieu Brussel en die 51 oplossingen opleverde in minder dan 2 maanden tijd.

De 12 winnaars

  • Levensmiddelenwinkels: Au Rayon Bio (Jette), Bio Vrac (Ukkel), Färm (6 winkels in Brussel), La Vivrière (Bos), Roots (Bruxelles-Ville).
  • 7 Horeca: Boost Your Day (Brussel-Stad), Capua (Etterbeek), Gîte Auberge de jeunesse Jacques Brel (Brussel-Stad), La Guilde des Restaurateurs Good Food (Brussel-Stad), Le Local (Sint-Gillis), La Petite Parisienne (Schaarbeek), Mission Locale de Molenbeek.

Er worden steeds strengere afvalpreventievoorschriften ingevoerd – op Europees, regionaal en zelfs gemeentelijk niveau – om de verandering in de praktijken in de levensmiddelensector te versnellen (wegwerpplastic voor eenmalig gebruik en wegwerpplastic dat uit de markt wordt genomen). Tegenwoordig staat elke detailhandelaar of horecabedrijf voor de uitdaging om de ecologische en economische impact van de bestaande oplossingen voor het verminderen van afval in verband met productverpakkingen te evalueren. (rp)

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

This post is also available in: Nederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*