World Beer Awards 2023: tien winnaars bekendgemaakt, Sosab uit Heule is erbij!

De World Beer Awards 2023 heeft zijn winnaars bekendgemaakt in tien verschillende categorieën, die de beste bieren wereldwijd bekronen. De wedstrijd omvatte een uitgebreid beoordelingsproces, waarbij een panel van juryleden elke stijlwinnaar evalueerde om de uiteindelijke World’s Best te bepalen. Eén van de tien winnaars in de categorie s Werelds beste zure bieren was het Belgische bier XII Flemish red Ale van brouwerij Sosab (Science Of Sour Ale Brewing) uit Heule.

Het beoordelingsproces omvatte meerdere rondes, te beginnen met strenge proeverijen in relevante bierstijlen, wat leidde tot de selectie van medaille- en stijlwinnaars in elk land. De daaropvolgende rondes vonden plaats in Londen, waar de landelijke stijlwinnaars tegen elkaar werden uitgespeeld om de beste in elke stijl wereldwijd te bepalen. Uiteindelijk streden de winnaars in elke stijl om de felbegeerde titel van ‘World’s Best’ in elk van de tien hoofdcategorieën.

Opmerkelijk

Enkele opmerkelijke winnaars waren onder andere Amsterdam Brewing’s Double Tempest, gekroond tot ’s werelds beste gearomatiseerde bier, en Yatsugatake Brewery’s Touch Down Kiyosato Lager, geprezen als ’s werelds beste pils.

Jurylid Adrian Tierney-Jones prees de winnaars en de spannende reeks bieren die in de wedstrijd werden gepresenteerd. Anita Ujszaszi, directeur van de World Beer Awards, bedankte de juryleden en de deelnemende merken voor hun bijdragen aan de wedstrijd.

Winnaars

World Beer Awards 2023 World’s Best Category Winners List

World’s Best No/Low Alcohol Beer
Lithuania
Gubernija, Non-Alcoholic Brown Ale

World’s Best Stout & Porter
Taiwan
Jim&Dad’s Brew Company, Impromptu

World’s Best Wheat Beer
Germany
Kurpfalzbräu, Ur-Weizen

World’s Best Specialty Beer
Brazil
Wäls, Brut

World’s Best Pale Beer
Canada
Microbrasserie Trois Lacs, La Juicy

World’s Best Dark Beer
Netherlands
Boschdal, Quadrupel

World’s Best IPA
South Korea
Amazing Brewing Company, First Love

World’s Best Flavoured Beer
Canada
Amsterdam Brewing, Double Tempest

World’s Best Lager
Japan
Yatsugatake Brewery, Touch Down Kiyosato Lager

World’s Best Sour & Wild Beer
Belgium
Sosab, Flemish Red Ale XII

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*