Witbier Bar Blanche van brouwerij Koekoek is vandaag een trendsetter

Brouwerij Koekoek zwemt tegen de stroom in en richt zich met het witbier Bar Blanche op de meerwaarde-consument. De cultuur van bewust drinken leidt tot een verandering in de markt van het klassieke bier. Bar Blanche wil net die consumenten aanspreken.

Met het witbier Bar Blanche speelt de brouwerij Koekoek in op de cultuur van bewust drinken, wat leidt tot een verandering in de markt van het klassieke bier. Terwijl 99% van de grote spelers nog steeds sterk inzetten op pilsbieren, neemt de vraag naar alternatieven toe. Tarwebier, inclusief geuze, is in opkomst en past perfect in de trend om minder maar beter te drinken. Bar Belge brengt met Bar Blanche een hommage aan de geschiedenis van het Belgische bier door het oude met het nieuwe te combineren. Het vernieuwende witbier combineert de klassieke elementen van tarwebier met een mondiale toets door de toevoeging van de zeldzame Japanse citrusvrucht yuzu voor een vleugje kruidigheid en perfecte zuurgraad.

Wouter Casteleyn

“Ik zie het als mijn missie om witbier zowel in België als wereldwijd weer op de kaart te zetten. Ons witbier, de Bar Blanche, heeft zoveel potentieel en verdient het om met de wereld gedeeld te worden.” – Wouter Casteleyn

Yuzu

Bar Blanche is een smaakbom met een traditionele moutsmaak, fris en vol, gecombineerd met het unieke karakter en de pittige toetsen van de yuzu, waardoor het een favoriet is voor liefhebbers van witbier en Belgische bieren. Het is iets zwaarder dan gemiddeld witbier, maar behoudt dezelfde traditionele frisheid. Bar Blanche is het huwelijk van oud en nieuw, van traditie en innovatie, gegoten in een modern en exclusief jasje. Het is een perfect aperitief en ideaal bier voor op het terras en heeft al prijzen gewonnen, waaronder een zilveren medaille op de Brussels Beer Challenge en een gouden medaille op het Franse Gilbert & Gaillard. Het tarwebier heeft een rijke geschiedenis in België en de rest van de wereld, en Bar Belge wil die smaakrijkdom terug op de voorgrond brengen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*