Willy Naessens Group is ‘Onderneming van het Jaar®’ 2023

Willy Naessens Group, gevestigd in Wortegem-Petegem, is bekroond met de titel van “Onderneming van het Jaar® 2023”. De voorzitter, Willy Naessens, ontving deze prestigieuze prijs uit handen van Vicepremier en Minister van Financiën, Vincent Van Peteghem (CD&V). De andere finalisten die het familiebedrijf uit Wortegem-Petegem het vuur aan de schenen legden voor deze award waren OMP, Spaas Kaarsen en Van Moer Logistics.(zie foto).

Deze 29ste editie van de award, georganiseerd door EY in samenwerking met De Tijd, L’Echo, BNP Paribas Fortis en WorxInvest, selecteerde de Willy Naessens Groep uit een groep finalisten waaronder OMP, Spaas Kaarsen en Van Moer Logistics. In navolging van de winnaar van vorig jaar, Aliaxis, viert Willy Naessens Group zijn 60ste verjaardag. Willy Naessens, 84 jaar oud, toonde zich verheugd over deze erkenning en beschouwde het als een bekroning van zijn carrière, die nog steeds voortduurt omdat hij actief betrokken blijft bij de activiteiten van het bedrijf.

Multinational

Sinds 1995 organiseert EY de prijs ‘Onderneming van het Jaar®’. Al 29 jaar zet deze award Belgische bedrijven in de kijker die zich onderscheiden door hun innovatieve aanpak, gedurfde en internationale visie, strategie, gezonde financiële positie, toegewijd teamwerk, degelijk bestuur, ambitie en doorzettingsvermogen om verder te groeien. Michèle Sioen, de juryvoorzitter, licht de selectie van Willy Naessens Group toe: “Het is een prachtig ondernemersverhaal geleid door een echte ondernemer die het bedrijf heeft omgevormd tot een goed georganiseerde multinational. Het is niet langer een one-man-show. Terwijl de oprichter voorzitter van de Raad van Bestuur blijft en toezicht houdt op de langetermijnstrategie en de continuïteit van het bedrijf, hebben ze een uitstekend gestructureerde organisatie opgezet die zorgt voor opvolging binnen de familie en door de bijdragen van externe partijen.

Verticale integratie

Door zijn strategische visie van verticale integratie streeft de groep ernaar om de volledige waardeketen in eigen beheer te houden.” Patrick Rottiers, CEO van EY België: “We zijn verheugd om deze prestigieuze prijs toe te kennen aan een bedrijf dat de toekomst van het bedrijf prioriteit geeft door middel van voortdurende evaluaties. Door innovatie centraal te stellen, groeit het bedrijf in lijn met wereldwijde trends. We zijn net zo trots op de andere finalisten, die allemaal een prijzenswaardig en duurzaam groeipad hebben laten zien.” Momenteel stelt de Willy Naessens Group ongeveer 2.500 mensen tewerk.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*