Wijnpartnerschap voor Vinventions

Alomtegenwoordig op de kurkmarkt (synthetisch, op basis van grondstoffen, kurk, glas), versterkt de Vinventions groep haar lokale aanwezigheid door een partnerschap aan te gaan met de coöperatie Vin du Pays de Herve.

Vinventions is een internationaal bedrijf dat oplossingen aanbiedt voor het afsluiten van wijn. In totaal werken er 550 medewerkers wereldwijd in 7 vestigingen. Vinventions, dat met zijn oplossingen één op de zeven flessen wijn ter wereld afsluit ( en aldus conserveert) , is de op één na grootste leverancier van wijnkurken in de wereld.

Vinventions, waarvan de grootste productielocatie gelegen is op de voormalige Nomacorc synthetische kurkfabriek in Thimister, vlakbij Herve, heeft met het doel om zich beter lokaal te verankeren een samenwerking opgezet met de coöperatie Vin du Pays de Herve opgezet.

Dit partnerschap, dat vooral gericht zal zijn op de uitwisseling van kennis, is een prachtig geschenk voor deze sociale coöperatie die al meer dan 400 medewerkers heeft samengebracht. “We zijn nog steeds op zoek naar individuele medewerkers, maar erkenning door een bedrijf dat veel verder gaat dan onze scope is erg belangrijk voor ons”, zegt Michel Schoonbrodt, Managing Director.

“Vinventions heeft ermee ingestemd om haar expertise in oenologie en wijnbehoud te delen.”
Michel Schoonbrodt, CEO van de Coopérative Vin du Pays de Herve

Het bedrijf heeft de productie binnen deze site van Thimister-Clermont gewijzigd naar een “Green Line” assortiment van doppen. Gemaakt van duurzame en hernieuwbare grondstoffen op basis van suikerriet, zijn Nomacorc’s Green Line kurken ontworpen om de wijnkurken te verbeteren “in termen van prestaties, esthetiek en milieuvriendelijkheid”, zegt Viventions.

8 hectare

De coöperatie Vin du Pays de Herve, gelegen op 4 kilometer afstand, zou in principe de productie van haar toekomstige flessen moeten toevertrouwen aan Vinventions. “Uiteindelijk heeft ze er ook mee ingestemd om haar expertise op het gebied van oenologie en wijnbewaring met ons te delen, wat voor ons heel belangrijk is omdat we kwaliteitswijn willen produceren,” zegt Michel Schoonbrodt. Het zal voor 2021 zijn. De coöperatie, die al 4 hectare wijnstokken bezit, zal de bebouwbare oppervlakte in enkele weken tijd uitbreiden tot 8 hectare. Genoeg om 40.000 flessen per jaar te produceren.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*