Wijnen van Choupette uit Westrozebeke binnenkort aan het grote publiek voorgesteld

Choupette is een lokale wijngaard en wijnhuis in het mooie West-Vlaamse stadje Westrozebeke. Vanaf half augustus 2022 presenteren de jonge wijnmakers Mieke en Quincy hun wijnen aan het grote publiek. Die introductie vindt plaats tijdens de wijnterrasdagen.

Op maandag 15 augustus, vrijdag 19 en 26 augustus, zaterdag 20 en 27 augustus en zondag 21 en 28 augustus kunnen wijnliefhebbers de nieuwe wijnen ter plaatse ontdekken. “Bezoekers kunnen elkaar ontmoeten in onze wijngaard met een glas wijn. We hopen op een goede mix van wijnliefhebbers. Kenners zijn allemaal welkom, maar we hopen ook de plaatselijke bevolking aan te trekken.”

De wijngaard

De wijngaard werd met veel zorg en toewijding aangelegd in 2019 door Mieke en Quincy, twee jonge mensen met respect voor de natuur en een passie voor wijn. De wijngaard bestaat uit 2.900 Auxerrois wijnstokken en 300 Pinot Blanc wijnstokken. “Deze wijnstokken zijn goed aangepast aan ons klimaat. De Auxerrois vertoont grote overeenkomsten met de Pinot-familie. De wijngaard grenst aan de Polderbeek, die zich ondergronds voortzet. De wijnmakerij is omgeven door twee grote vijvers”, schetst het koppel de ligging.

De wijnkelder

De eerste witte wijn zal vanaf 15 augustus 2022 op de markt komen, evenals een fruitwijn op basis van kersen. In de afgelopen maanden zijn de druiven verwerkt tot wijn. Dit gebeurde in de nieuwe wijnkelder, waar de wijn wordt gevinifieerd. Er is ook een proeflokaal en een toonbank waar de wijnen worden verkocht. In totaal hebben Mieke en Quincy drieduizend flessen kunnen bottelen.

De wijnen

“We produceren drie soorten witte wijn en een speciale kersenwijn”, legt Mieke uit. “Die zoete fruitwijn werd omgedoopt tot Sweet 16. Een witte wijn werd naar de druif genoemd: Auxerrois; de andere twee wijnen heetten Chouchou en En Secret.”

Ondertussen hebben Mieke en Quincy ook een naam gevonden voor hun wijnhuis: Wijngoed Choupette. “We fokken ook katten en een van hen heet Choupette. We vonden het een goede naam. Tijdens de oogst worden de druiven met de hand geplukt. Op die manier komen alleen mooie, rijpe en gezonde druiven in de wijn terecht. Een beperkte opbrengst per plant voor druiven van goede kwaliteit resulteert in een kwaliteitswijn.

Foto’s: website Wijngoed Choupette

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*