Wijnbouwer Rudy De Vos van Pres de Gand viert 10-jarig bestaan van zijn wijndomein

Rudy De Vos, een voormalige IT-professional, maakte tien jaar geleden een opvallende carrièreswitch naar wijnbouw. Hij begon met een halve hectare wijngaard in Merelbeke en is nu gevestigd in Borsbeke, waar hij een wijngaard van vijf hectare heeft. Hij produceert ambachtelijke wijn met druivensoorten zoals chardonnay, pinot noir, pinot gris, cabernet, en de witte haute-savoiedruif.

Rudy De Vos heeft de afgelopen vier jaar fulltime gewijd aan zijn druivenkwekerij en wijnproductiebedrijf, Pres de Gand. Hij benadrukt dat de wijnindustrie geduld en toewijding vereist, omdat het enkele jaren kan duren voordat een goede oogst wordt behaald en hoogwaardige wijnen op de markt kunnen worden gebracht. Ondanks de uitdagingen heeft Pres de Gand een goede reputatie opgebouwd en enkele prijzen gewonnen, vooral voor hun mousserende wijnen. Rudy kijkt uit naar de komende verkiezing van de beste wijn en ziet het als een spannend moment en een beloning voor zijn inzet.

Geen personeel

Rudy De Vos voert alle taken met betrekking tot druivenkweken, wijnproductie en botteling zelf uit, zonder extern personeel. Hij en zijn vrouw en familie zorgen voor de verzorging van de druiven, de oogst en de verwerking tot wijn. Hun verkoop gebeurt grotendeels in hun eigen winkel, maar ze leveren ook aan lokale restaurants en wijnhandelaars, met de nadruk op de Vlaamse markt. Het wijndomein neemt regelmatig deel aan evenementen zoals de Toer Lekker Oost-Vlaams om hun bedrijf te promoten. Bovendien hebben ze recent erkenning gekregen in de Gault & Millau wijngids, wat een grote eer voor hen is en hen heeft geplaatst in een selecte groep van gewaardeerde wijnproducenten.

Rudy De Vos kijkt tevreden terug op zijn carrièreswitch en is trots op zijn wijndomein Pres de Gand. Hij geeft aan dat de eerste jaren van hard werken en de balans tussen zijn oude en nieuwe baan moeilijk waren, maar nu, tien jaar later, is hij blij met zijn keuze. Het wijndomein vierde het tienjarig bestaan tijdens de Toer Lekker Oost-Vlaams. Bezoekers konden een kijkje kunnen nemen achter de schermen. Ze kregen de kans wijn te proeven en konden genieten van lekker eten uit de foodtruck en live muziek.

Pres de Gand, Kampenstraat 42 in Borsbeke.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*