Wie wordt de eerste Korte Keten Kop in Brabant

Van 5 tot en met 24 april kan iedereen stemmen op zijn/haar favoriete Korte Keten Kop. De provincie Vlaams-Brabant gaat met de Korte Keten Kop-verkiezing op zoek naar het uithangbord van de korte keten in de regio. Een professionele jury selecteerde 5 laureaten: Svelien uit Lennik, Melkerhei uit Linter, Fruit Vanhellemont uit Tielt-Winge, Het Nijswolkje uit Aarschot en PlukPlek uit Ternat.

In Vlaams-Brabant nemen producenten initiatieven om de afstand tussen boer en consument te verkleinen. Dat kan door de inrichting van een hoevewinkel, maar ook door de plaatsing van een automaat aan het landbouwbedrijf. Het verminderen van de voedselkilometers door korte keten-initiatieven is een belangrijk gegeven in het provinciaal klimaatplan.

Bekendheid verhogen

“Met de Korte Keten Kop-verkiezing geven we hoeve- en streekproducenten of organisaties, die zich elke dag met hart en ziel inzetten voor de korte keten, een duwtje in de rug door hun bekendheid te verhogen”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde van land- en tuinbouw.

Stem

Van 5 tot en met 24 april kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete kandidaat.Een professionele jury nam de motivatie van een 20-tal producenten onder de loep en selecteerde vijf laureaten.
Vlak voor de start van de Week van de Korte Keten, van 4 tot en met 12 mei, maakt de provincie de winnaar bekend. Deze winnaar mag zich een jaar lang Korte Keten Kop van de provincie Vlaams-Brabant noemen.
De keuze is nu aan het publiek. Stemmen kan via www.weekvandekorteketen.be/korte-keten-kop

NaamPlaatsAdres
SvelienTrontingenstraat 30-
Lennik
ven.neufkens@fruitboxatwork.com 
0474 84 52
MelkerheiLinter Heidestraat 163martine@melkerhei.be 0476 33 25 58
Fruit VanhellemontMeensel-Kiezegem(Tielt-Winge)Heibosstraat 17mario@fruitvahellemont.be 0495 16 05 58
Het NijswolkjeRillaar(Aarschot)
Schoonderbeukenweg 294
annekegeys@hotmail.com 0491 22 84 36
PlukPlekHeirbaan 71-73
Ternat
dorothea@plukplek.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*