What’s Cooking ziet af van overname Imperial

What’s Cooking, het vroegere Ter Beke, heeft besloten de overname van concurrent Imperial niet door te zetten. Dat heeft het vleeswarenbedrijf uit Lievegem, Oost-Vlaanderen zelf bekendgemaakt. What’s Cooking? heeft besloten de overname nu stop te zetten, met als prioriteit “duidelijkheid boven een langdurig proces.”

What’s Cooking, bekend om zijn charcuterie en Come a Casa lasagne, had in oktober 2021 aangekondigd Imperial in België en Stegeman in Nederland te willen overnemen van de Mexicaanse voedingsmultinational Sigma. Het bedrijf wilde zijn overgang naar meer vegetarische en plantaardige producten versnellen, en Imperial-Stegeman was sterk vertegenwoordigd in plantaardige alternatieven.

BCA gaf geen goedkeuring

De overname was al onzeker nadat het auditkantoor van de Belgische mededingingsautoriteit (BCA) had voorgesteld de transactie niet goed te keuren. Het bestuur van de BCA moest nog een definitieve beslissing nemen, maar What’s Cooking? heeft besloten de overname nu stop te zetten, met als prioriteit “duidelijkheid boven een langdurig proces.”

Betreurenswaardig

“We betreuren het dat we deze beslissing moeten nemen”, aldus CEO Piet Sanders. “Het is des te spijtiger dat een Europese groep met hoofdkantoor in België, geconfronteerd met internationale concurrentie, nog steeds geen ander bekend bedrijf mag overnemen met geweldige merken en locaties in België en Nederland.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*