Wereldwijd marktrapport voor melk en boter 2023: tot 2027 blijft de groei aanhouden

De wereldwijde melk- en botermarkt groeide van 330,22 miljard USD in 2022 tot 354,28 miljard USD in 2023. De oorlog tussen Rusland en Oekraïne zorgde echter voor verstoringen in de economische vooruitzichten voor wereldwijd herstel na de Covid-19-pandemie. Verwacht wordt dat de melk- en botermarkt zal blijven groeien en tegen 2027 zo’n 452,24 miljard USD zal bereiken!

Deze oorlog leidde tot economische sancties, stijgende grondstofprijzen en marktverstoringen, wat resulteerde in inflatie voor goederen en diensten wereldwijd.

Desondanks wordt verwacht dat de melk- en botermarkt zal blijven groeien en tegen 2027 naar verwachting 452,24 miljard USD zal bereiken. Deze markt omvat een scala aan zuivelproducten, waaronder verschillende soorten melk, boter, en andere zuivelproducten.

Azië (Stille Oceaan) was in 2022 de grootste regio in de melk- en botermarkt, gevolgd door West-Europa. Andere behandelde regio’s in het marktrapport zijn Oost-Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika. Bedrijven in de industrie distribueren hun producten naar zowel individuele klanten als commerciële instellingen via verschillende distributiekanalen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*