Wereldleider in automatisering, FANUC corporation, biedt drie nieuwe cobots aan

FANUC Corporation heeft de nieuwe CRX-5iA, CRX-20iA/L en CRX-25iA collaboratieve robots geïntroduceerd. FANUC Corporation is een toonaangevende leverancier van CNC besturingssystemen, robots en productiemachines voor industriële automatisering. De nieuwe cobots vormen een aanvulling op de populaire CRX-serie. FANUC zal alle vijf CRX modellen tonen op IREX Tokyo en IREX Virtual in maart 2022.

“We zien een sterke vraag naar collaboratieve robots op de Europese markt. FANUC wil oplossingen bieden voor een brede waaier van toepassingen. “Onze cobots zijn ontworpen om elk type fabrikant – groot of klein – te helpen zijn productiecapaciteit te verhogen met maximale betrouwbaarheid,” zegt Shinichi Tanzawa, president en CEO van FANUC Europe Corporation.

De nieuwe CRX cobots zijn een aanvulling op FANUC’s huidige gamma van CR en CRX cobots, dat nu in totaal 11 modelvarianten omvat voor de handling van producten van 4 tot 35 kg. Dit is de meest uitgebreide reeks gebruiksvriendelijke cobots die momenteel op de markt verkrijgbaar is.
De introductie van de nieuwe CRX-5iA, CRX-20iA/L en CRX-25iA cobots, met een laadvermogen van respectievelijk 5, 20 en 25 kg en een maximale reikwijdte van 994, 1418 en 1889 mm, volgt op de CRX-10iA en CRX-10iA/L cobotmodellen. Beide hebben een laadvermogen van 10 kg en een bereik van respectievelijk 1249 mm en 1418 mm. De vijf CRX modellen, gecombineerd met FANUC’s milieuvriendelijke CR Series cobots, breiden FANUC’s mogelijkheden uit om meer bedrijven te ondersteunen die op zoek zijn naar automatisering met cobots.

CRX collaboratieve robots: veilig, gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en veelzijdig


FANUC’s CRX robots zijn veilig, gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en een veelzijdige oplossing voor een brede waaier van toepassingen zoals inspectie, het laden en lossen van machines, verpakken, palletiseren, slijpen, lassen en nog veel meer. Alle vijf CRX-modellen zijn standaard IP67 (stof en waterdicht), zodat klanten ze in de moeilijkste omstandigheden kunnen gebruiken. CRX-robots kunnen externe krachten veilig detecteren en stoppen wanneer ze in contact komen met een persoon of voorwerp. Dankzij deze technologie kunnen CRX-cobots veilig in de buurt van mensen werken zonder dat dure afscherming nodig is.

Tal van toepassingen én gebruksvriendelijk

De meeste cobots zijn licht en compact, maar FANUC’s CRX cobots bieden veel meer, waaronder het feit dat ze ideaal zijn voor industriële omgevingen en acht jaar lang geen onderhoud nodig hebben. Bovendien kunnen gebruikers dankzij interactieve programmering de paden van de robot leren door hem handmatig te bewegen of via een tabletinterface met drag-and-drop pictogrammen. De CRX kan werken met een standaardvoeding van 100 V/240 V en heeft energiebesparende voorzieningen die het stroomverbruik terugbrengen tot slechts 400 W (met een laadvermogen van 25 kg). De serie is compatibel met veel van FANUC’s geavanceerde functies, waaronder iRVision, en is perfect voor elk bedrijf dat op zoek is naar meer efficiëntie, inclusief bedrijven die hun eerste stappen zetten in robotica.

“FANUC’s CRX serie biedt dezelfde intelligente functionaliteit en betrouwbaarheid die onze klanten verwachten,” zegt Ralf Völlinger, Vice President en General Manager van FANUC Europe’s robotica divisie. “Bovendien maken hun lichte gewicht, eenvoudige installatie en intuïtieve bediening ze tot een betaalbare robot, vooral voor beginners.”

IREX Tokyo en IREX Virtual in maart 2022.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*