Webinar Flanders Food: voeding voor zorg, zorg voor voeding

Een gezond voedingspatroon is essentieel voor een goede gezondheid. Maar hoe helpt voeding om gezond te zijn en dat ook te blijven? Op welke manier kan de voedingssector haar aanbod zo goed mogelijk afstemmen op een gezond voedingspatroon? En hoe kan voeding beter opgenomen worden in een globale behandeling van zorgbehoevenden? Kom het te weten tijdens dit webinar.

Iedereen heeft baat bij een meer afgestemde voeding op zijn of haar noden. Grondig onderzoek naar de gezondheidseffecten van voedingsmiddelen en voedingspatronen is daarom essentieel. Samen met kennispartners binnen de zorg- en voedingssector neemt NuHCaS hierin het voortouw en organiseert binnen deze thematiek een interessant webinar.

PROGRAMMA

Het webinar start om 13u30


Verwelkoming

Voorstelling van NuHCaS (An-Sofie Pinket, POM West-Vlaanderen)
Keynote 1: “Hoe kan de voedingssector bijdragen tot meer gezondheid, algemeen welzijn en minder globale gezondheidskosten?” – preventieperspectief (Laura Verbeyst, Lector & Onderzoeker UCLL)
Keynote 2: “Welke rol kunnen diëtisten spelen bij gezondheidszorg?” – curatief perspectief (Michael Sels, UZA, diensthoofd dieetafdeling)
Pauze
Panelgesprek: “Hoe maken we de consument, de zorgverstrekker, de zorgbehoevende meer bewust van het belang van voeding?” (Laura Verbeyst, Michaël Sels, Sami Hemdane (Comeos), Gunther Vanoverschelde (Ruddersstove) en Danny Soubry (Delimeal)
Voorstelling Roadmap Zorg (Ellen Fierens, Flanders’ FOOD)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*