Voedingsindustrie en landbouw zijn sterk verweven in ons land: duurzaamheid is belangrijk

De Belgische voedingsindustrie is sterk afhankelijk van de landbouwsector van het land: 60% van de grondstoffen die de voedingsindustrie gebruikt, zijn afkomstig van lokale boerderijen. De twee sectoren zijn onderling afhankelijk en hun succes hangt nauw samen. Als de ene sector onder druk staat, heeft dat ook gevolgen voor de andere.

De duurzame ontwikkeling van de voedingsindustrie vereist samenwerking en steun tussen de verschillende belanghebbenden, waaronder landbouwers, voedselproducenten en leveranciers. Het recente stikstofdossier in Vlaanderen benadrukt de behoefte aan evenwichtige oplossingen die zowel de landbouwers als de voedingsindustrie ondersteunen.

Duurzaamheidsroadmap

De duurzaamheidsroadmap van de Belgische voedingsindustrie die in 2021 werd gelanceerd, wil een duurzamer voedselsysteem creëren via samenwerking en lokale initiatieven. De industrie werkt ook mee aan de Europese klimaatdoelstellingen door te investeren in het verminderen van hun koolstofvoetafdruk en de resterende emissies te compenseren via lokale CO2-compensatieprojecten. De landbouwsector kan bijdragen aan koolstofopslag door initiatieven zoals regeneratieve landbouw, permanent grasland en bosbouw. Lees hierover meer op Fevia.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*