Voedingsgigant Dr. Oetker neemt bakkerijmerk Imperial over

De Spaanse groep GB Foods heeft zijn bak- en dessertmerk Imperial verkocht aan de Duitse levensmiddelengigant Dr. Oetker. GB Foods had in 2019 het Belgische Continental Foods, dat eigenaar is van Imperial, overgenomen. GB Foods heeft nu besloten zijn dessertmerken te verkopen om zich te richten op hartige voedingsproducten. Het prijskaartje van de transactie is niet bekendgemaakt.

GB Foods kocht vier jaar geleden het Belgische Continental Foods, waartoe Devos- Lemmens, Royco, Liebig, Aïki Noodles en Imperial behoren. Dit laatste merk omvat onder meer bakpoeder, bakmeel, vanillesuikerpudding en karamelsaus. Continental Foods, met hoofdkantoor en hoofdfabriek in Puurs, was zes jaar lang eigendom van het investeringsfonds CVC.

De soepspecialist GB Food rechtvaardigde de verkoop door te zeggen dat het zich wilde concentreren op zijn kernactiviteiten, nl. hartige voeding. Het Spaanse bedrijf verkocht daarom op 1 maart 2023 het merk Imperial aan Dr. Oetker. Het bedrijf is wereldwijd bekend om zijn pizza- en bakkerijproducten. Oetker heeft de aankoopprijs niet bekendgemaakt. GB Foods behoudt na de overname zijn fabriek in Puurs.

Hartige producten

Imperial is slechts een klein onderdeel van de Belgische activiteiten van GB Foods, met een omzet van een paar miljoen euro. Het is niet bekend hoeveel mensen er voor het merk werken en wat er met hen zal gebeuren. GB Foods benadrukt dat de verkoop van Imperial niet zal leiden tot gedwongen ontslagen.

Volgens verschillende bronnen is dit niet de eerste keer dat de verkoop van Imperial wordt besproken. Ook Oetker heeft belangstelling getoond, maar GB Foods heeft bij eerdere overnamepogingen niet toegehapt.

Imperial

De naam Imperial gaat terug tot de jaren 1920 en het merk is een referentie geworden voor desserts in België, Frankrijk en Nederland. Het Imperial-merk voor bakkerij en desserts heeft niets te maken met Imperial Meat, dat eigenaar is van Aoste en Marcassou en die de producent dat Ter Beke/What’s Cooking probeert over te nemen.

Imperial is volgens Oetker de marktleider in België voor bak- en puddingproducten en past daarom uitstekend bij het bedrijf. Imperial richt zich vooral op België, maar de producten zijn ook verkrijgbaar in Nederland en Frankrijk. Alleen het merk en de receptuur maken deel uit van de deal; de goederen zullen in Oetker-fabrieken worden geproduceerd.

Dr.Oetker met hoofdzetel in Bielefeld/Duitsland is sinds 1929 in België vertegenwoordigd. Haar producten zoals diepvriespizza’s en bakingrediënten zijn te vinden in de schappen van de meeste Belgische supermarkten. Tot dusver heeft het concern daar echter slechts één verkoopvestiging met ongeveer 40 medewerkers.

Naast pizza’s en banketbereidingen is Dr. Oetker ook eigenaar van de brouwerijen en het onroerend goed van het Radeberger-concern. Oetker werd twee jaar geleden opgesplitst na een familievete die enkele decennia duurde.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*