Vleeswaren Antonio en Tradelio bundelen hun krachten

Vleeswaren Antonio en Tradelio, twee Vlaamse familiebedrijven in de vleesindustrie, hebben een fusie aangekondigd om zich verder te differentiëren als een sterke Belgische speler in de productie van fijne vleeswaren met een focus op lokaal en duurzaam ondernemerschap.

Vleeswaren Antonio, beter bekend als Breydel, is gespecialiseerd in artisanale, ovengebakken delicatessen afkomstig van hun eigen exclusieve en lokale varkensfokkerijen. Ze zorgen voor transparantie en duurzaamheid van boerderij tot bord door hun korte productieketen. Tradelio, met merken als De Beauvoorder en Atelier du Jardin, is een familiebedrijf in de vleesindustrie met productievestigingen in Oudenaarde en Veurne. Tradelio heeft ook een snij- en verpakkingsbedrijf in La-Roche-en-Ardenne. Ze produceren vleeswaren van hoge kwaliteit met respect voor traditioneel vakmanschap.

Lokaal (korte productieketen) en duurzaam

De fusie is gericht op lokale producten en duurzaam ondernemerschap. Het gaat om het samenvoegen van de productiebedrijven van Tradelio en Vleeswaren Antonio met behoud van hun respectievelijke productiesites in Oudenaarde, Veurne en Gavere. LS Frais, het versnijdings- en verpakkingsbedrijf van de Tradelio groep, blijft zelfstandig opereren. Peter Hostens, de huidige CEO van Tradelio, zal de fusie leiden en aan het roer staan van de nieuwe constellatie.

Kansen

De fusie zal naar verwachting synergieën en kansen creëren, waardoor de bedrijven sterker zullen staan tegenover toekomstige uitdagingen. Beide bedrijven delen het doel om zich te onderscheiden met hoogwaardige producten met een ambachtelijk karakter, ondersteund door hun eigen Belgische merken en een focus op korte productieketens.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*