
De vleesproductie in Duitsland is in 2021 voor het vijfde jaar op rij gedaald, zo blijkt uit gegevens van het Duitse bureau voor de statistiek, Destatis, die maandag zijn gepubliceerd. In totaal verliet vorig jaar 7,6 miljoen ton vlees de slachthuizen van het land, een daling van 2,4% ten opzichte van 2020.
Meer bepaald werden 56,2 miljoen varkens, schapen, geiten, paarden en ander vee, alsook 605,8 miljoen kippen, kalkoenen en eenden in Duitse slachthuizen gedood, aldus het bureau voor de statistiek.
Sinds 2017 daalt de vleesproductie in Duitsland. Varkensvlees, dat het leeuwendeel uitmaakt van het commercieel gedistribueerde vlees, is vorig jaar met 2,9% gedaald ten opzichte van 2020, tot iets minder dan 5 miljoen ton. Dit komt neer op 51,8 miljoen varkens.
De hoeveelheid rundvlees die de slachthuizen verliet, daalde eveneens met 1,8%, met iets meer dan een miljoen ton van dit vlees, wat overeenkomt met 3,2 miljoen dieren.
Geef als eerste een reactie