Vleesgigant Vion denkt aan vleesvervangers

De Nederalndse vleesgigant Vion kijkt naar de mogelijkheid om zelf een assortiment vleesvervangers op de markt te brengen. Het bedrijf wil hiermee inspelen op de afnemende groei van de vleesconsumptie in West-Europa en de groeiende vraag naar vleesvervangers. Aldus topman Ronald Lotgerink tegen het FD.

Financieel directeur John Morssink voegt daaran toe ‘dat de consument proteïne wil’ en dat Vion die vraag op verschillende manieren tegemoet kan komen. ‘Dat kan met vlees. En dat kan met plantaardige eiwitten.’ Overschakelen, althans deels, op de productie van vleesvervangers is zakelijk gezien rationeel, aldus Lotgerink. ‘De vraag naar vlees in West-Europa groeit niet meer of neemt af.’

Het Brabantse Vion is een van de grootste vleesproducenten van Europa. Topman Lotgerink wijst erop dat Vion in Duitsland een dochteronderneming heeft, met een jaaromzet van circa 261 miljoen euro, die onder het horecamerk Salomon Foodworld al tientallen vegetarische producten produceert en verkoopt.

‘Track and trace’

In het interview met het FD kondigt Lotgerink tevens aan dat Vion eind dit jaar een proef start met ’track-and-trace-informatie’ op haar producten. Het gaat volgens Lotgerink waarschijnlijk om QR-codes op de verpakkingen.

Bron: FD

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*