Vlaams Industrieforum wil dat “Vlaanderen industriële topregio in Europa” wordt

Op vrijdag 18 september 2020 vond de eerste bijeenkomst van het Vlaams Industrieforum plaats in het kabinet van Vlaams minister-president Jan Jambon. Naast president Jambon en de covoorzitter werd de vergadering bijgewoond door minister Hilde Crevits, de ministers Bart Somers, Ben Weyts en Zuhal Demir, alsmede door vertegenwoordigers van de vier belangrijkste brancheorganisaties Agoria, Essenscia, Fedustria en Fevia.

Deze eerste bijeenkomst zou plaatsvinden op 13 maart, maar werd op het laatste moment afgelast vanwege het uitbreken van de OVID-pandemie.

Doel

Het doel van het nieuwe Vlaams Industrieforum is de interactie tussen de Vlaamse overheid en de industriefederaties te bevorderen om de Vlaamse industrie alle mogelijkheden voor de toekomst te geven. De oprichting van het Industriële Forum, dat nu twee keer per jaar bijeenkomt, was al voorzien in het Vlaamse regeerakkoord.

“Dit initiatief gaat dus veel verder, dieper en structureler dan antwoorden bieden op een acuut probleem zoals de COVID-crisis, hoewel een structurele heropleving na de COVID-crisis natuurlijk ook een belangrijk punt is en blijft”, aldus minister-president Jan Jambon: “Zowel economisch als sociaal legt Vlaanderen de lat heel hoog, en we streven naar de Europese top. De industriële sector is van bijzonder belang voor onze Vlaamse welvaart en is een sterke groeimotor voor onze economie.

Vlanderen is topregio

Vlaams minister van Economische Zaken Hilde Crevits: “Met 76% van de innovatieve bedrijven is de industrie de motor voor onderzoek en ontwikkeling en de creatie van welvaart in Vlaanderen. Een partnerschap tussen de industriefederaties en de Vlaamse overheid moet de sleutel zijn tot een heropleving die leidt tot een duurzame, digitale en veerkrachtige economie”. Samen zijn we ook op zoek naar andere bèta/technische profielen. We moeten dus afspraken maken om tijdelijke werkloosheid om te zetten in intersectorale arbeidsmobiliteit.

Lees meer

This post is also available in: nlNederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*