Vittel verdwijnt uit Duitsland en Oostenrijk

De bekende plastic flessen van Vittel zullen binnenkort uit de supermarkten verdwijnen. Hetzelfde geldt voor het merk Contrex. De Nestlé-groep wil zich concentreren op het duurdere marktsegment voor water: San Pellegrino en Aqua Panna.

De levensmiddelengigant Nestlé haalt zijn watermerk Vittel in Duitsland en Oostenrijk uit de handel. Een woordvoerder van het Duitse hoofdkantoor in Frankfurt zei woensdag dat de lokale activiteiten nog voor de zomer zouden worden beëindigd. Hetzelfde geldt voor het watermerk Contrex.

Het stille Vittel-water uit de Franse Vogezen voldoet blijkbaar niet meer aan de margeverwachtingen van het Zwitserse wereldconcern. In de toekomst wil Nestlé zich wereldwijd concentreren op premium water. Voor de Duitse markt vertrouwt het bedrijf op de merken San Pellegrino en Aqua Panna, die sterk gericht zijn op de gastronomiesector. Het bedrijf had reeds jaren geleden zijn regionale fonteinactiviteiten in Duitsland afgestoten.

Vorig jaar heeft de discounter Lidl de PET-wegwerpflessen van Vittel uit zijn schappen geweerd en in plaats daarvan het concurrerende product Volvic van Danone in de schappen geplaatst. Hierdoor werd een belangrijk distributiekanaal op de Duitse markt uitgeschakeld. Volgens de woordvoerder van Nestlé zal de fontein in Vittel verder worden geëxploiteerd. In het verleden was er felle kritiek dat er te veel water werd onttrokken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*