Vijf laureaten dingen naar West-Vlaams ambassadeurschap ‘Korte Keten Kop’

West-Vlaanderen gaat op zoek naar een ambassadeur van de korte keten ofwel ‘Korte Keten Kop’. Die zoektocht kadert in de Week van de Korte Keten die dit jaar plaatsvindt van 4 tot en met 12 mei. Vijf laureaten dingen mee naar deze eretitel. Het ruime publiek kan tussen 5 april en 24 april stemmen op zijn of haar West-Vlaamse favoriet via www.korteketenkop.be. Op die website stellen de kandidaten zich ook voor. De ‘Korte Keten Kop’ is een samenwerking tussen de Provincie West-Vlaanderen, Inagro, POM West-Vlaanderen en Westtoer.

De genomineerden
De vijf West-Vlamingen die strijden om het ambassadeurschap van de West-Vlaamse korte keten zijn:

–      Bart Syryn van de Heerlijkheid (Diksmuide/Vladslo)

POPERINGE — Korte Keten / L’Héritage, Bart Mostaert, ijsmaker (Foto Davy Coghe)

–      Renaat Devreese van ’t Reigershof (De Haan/Klemskerke)

KLEMSKERKE — Korte Keten / ’t Reigershof – Renaat Devreese (Foto Davy Coghe)

–      Evelyn en Celine Vanspeybrouck van Hoeveslagerij Mandeldaele (Oostrozebeke)

WAREGEM — Korte Keten / ’t Gaverhopke, Gudrun (Foto Davy Coghe)

–      Gudrun Vandoorne van Brouwerij ’t Gaverhopke (Waregem/Nieuwenhove)

OOSTROZEBEKE — Korte Keten / Hoeveslagerij Mandeldaele, dochters Celine en Evelyn (Foto Davy Coghe)

–      Bart Mostaert van l’Héritage (Poperinge)

De laureaten werden gekozen door een jury uit 31 inzendingen.

Stemmen kan vanaf 5 april. Wie stemt maakt kans op tal van leuke prijzen en attenties uit onze West-Vlaamse prijzenpot. De winnaar, de eerste ‘Korte Keten Kop’ wordt bekendgemaakt op 26 april.

De Korte Keten Kop
Met deze actie wil de Provincie West-Vlaanderen de Korte Keten een gezicht geven. Korte keten biedt immers heel wat voordelen, zowel voor consument als producent. Rechtstreeks kopen bij de producent verkleint de voedselkilometers, levert vers, betaalbaar en kwaliteitsvol voedsel en steunt de lokale economie.

Week van de Korte Keten
De Week van de Korte Keten is in West-Vlaanderen al aan de vierde editie toe. Die Vlaamse campagne is een organisatie van de Vlaamse provincies, samen met de VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing), de Vlaamse Overheid en Steunpunt Korte Keten. In heel West-Vlaanderen vinden tal van activiteiten plaats, zoals mosterd proeven bij Mostaard Wostyn in Torhout, hoevepicknicks op de hertenboerderij Hertenfinesse in Oostende of rondleidingen met een gratis gids in het Poperingse Hopmuseum. Alles is gebundeld op www.weekvandekorteketen.be.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*