Vijf Amerikaanse kweekvleesbedrijven richten coalitie op

Labo-controle

Vijf voedingsbedrijven die op zoek zijn naar het brengen van vlees, gevogelte en schaal- en schelpdieren op kunstmatige wijze via cultured meat of kweekvlees kondigden aan dat ze de Alliance for Meat, Poultry & Seafood Innovation (AMPS Innovation) hebben opgericht, een coalitie die zich richt op het informeren van consumenten en belanghebbenden aangaande hun nieuwe industrie en het bepleiten van een duidelijke weg naar de markt voor hun producten.

Oprichters en deelnemende bedrijven zijn onder andere BlueNalu en Finless Foods, makers van cel-gebaseerde/ gekweekte schaal- en schelpdieren, en Fork & Goode en JUST, makers van cel-gebaseerde / gekweekt vlees en gevogelte, en Memphis Meats, maker van cel-gebaseerd / gekweekt vlees, gevogelte en schaal-en schelpdieren.

In een gezamenlijke verklaring, Lou Cooperhouse, mede-oprichter en CEO van BluNalu; Michael Selden, mede-oprichter en CEO van Finless Foods; Niya Gupta, mede-oprichter en CEO van Fork en Goode; Josh Tetrick, mede-oprichter en CEO van JUST; en Dr. Uma Valeti, mede-oprichter en CEO van Memphis Meats, stellen ze: “De “Alliance for Meat, Poultry & Seafood Innovation is gebaseerd op de wens van de leden van onze industrie om samen te komen en met één stem te spreken en dit opdat we ons zo tot een levensvatbare, invloedrijke partner in de totale voedsel- en landbouwsector kunnen ontwikkelen. Wij zetten ons in voor een open en wetenschappelijk gefundeerde dialoog met alle belanghebbenden, waaronder industriepartners, beleidsmakers, advocaten en consumenten. Nu we vooruitkijken naar de op handen zijnde uitdagingen die komen kijken bij een groeiende wereldbevolking, is AMPS Innovation toegewijd om samen te werken, met de bredere landbouwgemeenschap, om oplossingen te vinden om aan deze behoeften tegemoet te komen”.

Definitie van kweekvlees

Vlees op basis van cellen/kweekvlees, gevogelte en schaal- en schelpdieren is echt vlees dat buiten het dier wordt gekweekt, rechtstreeks afkomstig van dierlijke cellen. Dit betekent dat de bedrijven alleen de spieren, het vet, de huid en het bindweefsel kunnen produceren die gewoonlijk worden gegeten, zonder andere delen van het dier te produceren die traditioneel niet worden geconsumeerd. Celgebaseerd/gekweekt vlees is echt vlees, geen veganistisch/vegetarisch vleesalternatief.

Alle vijf de bedrijven die lid zijn van de associatie bevinden zich momenteel in de onderzoeks- en ontwikkelingsfase, maar verwachten de komende jaren producten beschikbaar te kunnen stellen via een aangepaste regelgeving. Bovendien erkennen de bedrijven dat, zoals bij alle voedingsmiddelen, de consumenten duidelijke en transparante informatie over deze producten zullen willen zodra ze beschikbaar komen. De alliantie heeft tot doel een centraal, verenigd informatiekanaal te bieden voor consumenten, belanghebbenden en beleidsmakers naarmate hun industrie vooruitgaat.

Wetgeving

In de komende maanden wil AMPS Innovation beleidsmakers en belanghebbenden betrekken bij de tot standkoming en ontwikkeling van hun producten, naast de samenwerking met het Congres, het Amerikaanse ministerie van Landbouw en de Food and Drug Administration, omdat zij een regelgevend kader voor vlees, gevogelte en schaal- en schelpdieren zouden kunnen uitbouwen voor vlees en vis dat dat rechtstreeks uit dierlijke cellen wordt gekweekt, in plaats van uit de dieren zelf.

This post is also available in: nlNederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*