Verzet tegen uitbreiding brouwerij Huyghe

72 inwoners van Melle verzetten zich tegen de uitbreidingsplannen van de brouwerij Huyghe, bekend van de bieren Delirium Tremens en Averbode.

De brouwerij wil uitbreiden met verschillende loodsen en een bezoekerscentrum voor bedrijfsbezoeken. De bewoners zijn echter tegen de plannen omdat ze vinden dat ze groter zijn dan oorspronkelijk voorgesteld. Samen met 71 anderen diende Johan Verhaeghe, een van de bewoners, een petitie in bij de gemeente om het ruimtelijk ontwikkelingsplan voor de wijk aan te passen. Het uitbreidingsplan werd al in 2019 goedgekeurd, maar de bewoners kregen kennis van de omvang van het project toen de brouwerij een bouwaanvraag indiende. Er is een vergadering gepland tussen de gemeente, de bewoners en de brouwerij om de kwestie op te lossen. De CEO van Brouwerij Huyghe, Alain De Laet, zegt dat de aanvraag van de brouwerij in overeenstemming is met het goedgekeurde plan en staat open voor het vinden van een compromis.

Petitie

De bewoners stellen echter dat de uitbreiding groter is dan aanvankelijk voorgesteld en ze maken zich zorgen over de onzekerheid van de ontwikkeling. Zij hebben een petitie ingediend bij het gemeentebestuur en gevraagd om een wijziging van het ruimtelijk uitvoeringsplan voor het gebied. Het voorstel is in een recente raadsvergadering besproken, maar er is geen besluit genomen. De overheid heeft een bijeenkomst gepland tussen de bewoners, de brouwerij en de lokale overheid om de kwestie op te lossen. De brouwerij is bereid te onderhandelen en een compromis te bereiken, maar niet op eender welke voorwaarde.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*