Verpakkingsweek in Londen: verpakkingswereld bevindt zich op een keerpunt

De verpakkingsindustrie ondergaat grote veranderingen als gevolg van consumentenvoorkeuren en overheidsvoorschriften met betrekking tot duurzaamheid. Duurzame verpakking wint aan belang omdat consumenten bereid zijn meer te betalen voor milieuvriendelijke opties. De definitie van “duurzaamheid” in verpakkingen kan echter vaag en tegenstrijdig zijn, waardoor het voor bedrijven van cruciaal belang is om hun verpakkingsoplossingen grondig te begrijpen en vage “greenwashing”-claims te vermijden.

Wetgevers introduceren regelgeving om de nauwkeurigheid van groene claims van bedrijven te standaardiseren en te garanderen. Het Verenigd Koninkrijk heeft al een code voor groene claims geïmplementeerd en de EU werkt aan vergelijkbare regelgeving. Deze regels zullen bedrijven verplichten om gedetailleerde informatie te verstrekken ter ondersteuning van claims als “CO2-neutraal”, “netto nul” of “recyclebaar” en om rekening te houden met de volledige levenscyclus van een product.

Innoveren en investeren

Hoewel de implementatie van deze veranderingen op de korte termijn een uitdaging kan vormen voor bedrijven, zullen ze helpen om te voldoen aan de eisen van de consument en de regelgeving. De verpakkingsindustrie moet echt innoveren en investeren om deze uitdagingen aan te gaan en aanzienlijke vooruitgang te boeken op het gebied van duurzaamheid. Evenementen zoals Packaging Innovations spelen een cruciale rol in het faciliteren van discussies en innovaties binnen de verpakkingsindustrie.

Greenwashing uitbannen

Concluderend kan worden gesteld dat de verpakkingsindustrie zich op een scharniermoment bevindt, met het potentieel om de weg te wijzen in duurzame praktijken, maar ze moet greenwashing aanpakken en zinvolle innovatie omarmen om een verschil te maken voor het milieu en te voldoen aan de eisen van de consument en de regelgeving.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*