Vernieuwde tortillaverpakking van Santa Maria gekozen als Product van het Jaar 2020

De vernieuwde tortillaverpakkingen van Santa Maria zijn verkozen tot product van het jaar 2020 in de categorie Tex Mex. Santa Maria heeft het aandeel plastic in al haar tortillaverpakkingen met 20% verminderd en vervangen door duurzaam papier. Hiermee wordt de CO2 uitstoot met maar liefst 35% gereduceerd.

.Santa Maria heeft het aandeel plastic in al haar tortillaverpakkingen met 20% verminderd

Wie graag Mexicaans in een handomdraai op tafel tovert, kent ongetwijfeld de kruidenmixen, toppings, taco’s en tortilla’s van Santa Maria. Deze laatste zijn verkozen tot product van het jaar 2020.

Duurzame verpakkingen winnaar in categorie Tex Mex

De Tex Mex-keuken neemt je mee op avontuur langs de grens van Mexico en Texas. Deze keuken wordt gekenmerkt door het veelzijdige karakter en talloze variatiemogelijkheden, schalen met kleurrijk eten en spannende bijgerechten, denk maar aan guacamole. Kwistig gebruiken van kruiden zoals koriander, komijn en chili maken het smakenpallet compleet. Het leuke aan Tex Mex is dat je met je handen mag eten! Vul je Santa Maria tortilla met al het lekkers dat op tafel staat en wrap it up!

Santa Maria tortilla’s = Meest innovatieve product 2020

Het product van het jaar wordt gekozen via onafhankelijk onderzoek, uitgevoerd door Nielsen, door een representatieve steekproef van 1.000 Belgen. Zij beoordelen nieuwe producten en geven een score. Daarnaast wordt 120 consumenten gevraagd de producten te testen op kwaliteit. Op basis van deze resultaten wordt de winnaar bepaald. De tortilla’s van Santa Maria zijn voor velen favoriet. Ook vonden consumenten de nieuwe verpakkingen van Santa Maria er aantrekkelijk uitzien en de meest innovatieve van de laureaten. Ze gaven aan snel voor deze verpakkingen te kiezen in de supermarkt. Hierdoor was Santa Maria de duidelijke winnaar in deze categorie, waar in totaal 5 innovaties aan deelnamen.

Duurzaamheid bij Santa Maria

Santa Maria is continu bezig met het verbeteren en verduurzamen van de producten en verpakkingen. Onlangs is het aandeel plastic van alle tortillaverpakkingen met 20% gereduceerd en vervangen door duurzaam papier, waardoor de CO2 uitstoot met maar liefst 35% wordt verminderd. Ook zet Santa Maria zich actief in om consumenten te inspireren vaker vegetarisch te eten. Dit kan heel makkelijk met een Tex Mex maaltijd. Op de website staat een ruim aanbod vegetarische recepten.

Verkrijgbaarheid

Het Santa Maria assortiment is exclusief verkrijgbaar bij Delhaize.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*