Omzet van Coca-Cola neemt sterker en sneller toe dan verwacht

Nu de coronamaatregelen in vele delen van de wereld zijn versoepeld, verkoopt Coca-Cola veel meer frisdrank! Dit komt tot uiting in de omzetcijfers van de onderneming. In het tweede kwartaal steeg de omzet met 42% tot ongeveer 8,5 miljard euro. Dit is hetzelfde niveau als in 2019.

In 2020 daalde de verkoop sterk in vergelijking met 2019. Dit was te wijten aan de daling van het aantal restaurantbezoeken als gevolg van de sluiting van restaurants en de annulering van vele evenementen over de hele wereld. Die zijn doorgaans goed voor de helft van de verkoop van Coca-Cola.

De winst van Coca-Cola was in het laatste kwartaal ook aanzienlijk hoger dan in het tweede kwartaal van 2020. Die steeg van 1,8 miljard dollar naar 2,6 miljard dollar, een stijging van 48%.

Volgens CEO James Quincey herstelt Coca-Cola zich sneller van de coronapandemie dan oorspronkelijk verwacht. Als gevolg daarvan stelt het bedrijf zijn ramingen voor de omzetgroei dit jaar naar boven bij. Het zal tussen 12% en 14% liggen, exclusief wisselkoerseffecten en overnames of verkopen van bedrijfsonderdelen. Eerder had het frisdrankenbedrijf een autonome groei van maximaal 9% verwacht.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*