Vergunning voor bouw drankenproducent Konings op oude Ford-site in genk is binnen

Het provinciebestuur van Limburg heeft onlangs een milieuvergunning verleend aan drankenproducent Konings en projectontwikkelaar Genk Green Logistics voor de bouw en exploitatie van een nieuwe fabriek voor het bottelen van alcoholische en niet-alcoholische dranken in Genk. Het project vertegenwoordigt een investering van 40 miljoen euro.

Gedeputeerde Inge Moors legt uit dat de vergunning de bouwer en uitbater toelaat om voluit te investeren in de nieuwe fabriek. Tijdens de inspraakperiode werden geen bezwaren ingediend en ook het Genkse schepencollege steunt de investering, vooral omwille van de tewerkstelling die ze zal creëren.

30.000 m2

De eerste fase van de Koningsfabriek in Genk omvat een investering van 40 miljoen euro en beslaat een oppervlakte van 30.000 vierkante meter. Genk Green Logistics zal het gebouw bouwen volgens de specifieke eisen van Konings. De start van de productie is gepland voor september 2023.

Axel Vuylsteke, CEO van Konings, is trots om als eerste productiebedrijf actief te zijn op deze historische site van de voormalige Ford-fabrieken. Hij is ook dankbaar voor de steun die de provinciale overheid tijdens het hele proces heeft verleend. Bert Goyvaerts, HR Director van de Groep, voegt eraan toe dat de uitbreiding van hun activiteiten in Limburg hen toelaat bij te dragen tot de lokale tewerkstelling.

Logistieke ontplooiing

Wesley Mazzei van Genk Green Logistics is verheugd dat de bouw van de fabriek eindelijk kan beginnen. Hij ziet de komst van Konings als een belangrijke stap in de omschakeling van de voormalige Ford site, naast de logistieke ontwikkelingen die al gerealiseerd zijn. Het gebruik van watertransport via Haven Genk (en binnenkort Haven Limburg) voor de logistiek voegt een unieke en duurzame dimensie toe aan het project.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*