Veiligheid voor het personeel is topprioriteit bij Vandemoortele

Voedingsbedrijf Vandemoortele maakt elke dag heerlijke bakwaren, margarines, sauzen en meer. Maar natuurlijk niet zonder de hulp van zijn vele Food Heroes, het personeel van het bedrijf. Met een uitgewerkt veiligheidsbeleid en strikte procedures zet het familiebedrijf zich in voor een veilige en aangename werkplek en voor het welzijn van zijn werknemers.

Jean Vandemoortele, Voorzitter van de Raad van Bestuur: “Ik ben erg trots op de manier waarop de veiligheid op de werkplek de laatste jaren is verbeterd. Wij hebben het aantal en vooral de ernst van de ongevallen aanzienlijk kunnen verminderen. En dit zlfs met een toename van het aantal tijdelijke werknemers. Dit is te danken aan het strikte veiligheidsbeleid en de strikte procedures die wij hebben ingevoerd.

I care, U2?

In 2015 lanceerde Vandemoortele het veiligheidsprogramma I CARE, U2? De nadruk ligt op basisveiligheidsregels, veiligheidsmiddelen en sociale vaardigheidstraining. In 2021 heeft de fabrikant belangrijke stappen gezet in zijn aanpak van de algemene veiligheid. Zij organiseren veiligheidsdagen en -opleidingen over specifieke veiligheidsthema’s en over het veilige gedrag dat in bepaalde situaties wordt verwacht. Het hoofddoel is alle werknemers aan te moedigen om na te denken over veiligheid voordat ze iets doen.

Met behulp van veiligheidsinstrumenten zoals observatierondes en oorzakenanalyses is de winnaar van Vandemoortele in staat risico’s te vermijden en de veiligheid op de werkplek te beheren. Elk jaar analyseert de onderneming het aantal arbeidsongevallen en de ernst ervan. Tegen 2020 zal Vandemoortele de doelstelling van 1.000 dagen zonder ernstig ongeval halen.

Persoonlijke ontwikkeling eerst

Vandemoortele wil een “good place to work” zijn en zijn Food Heroes kansen tot ontwikkeling en promotie bieden. Een stimulerende werkomgeving schept ook meer vertrouwen tussen werknemers en managers.

De Vandemoortele Academy biedt training, coaching, mentoring en andere leermogelijkheden om medewerkers te helpen hun talenten en vaardigheden scherp te houden. Via de populaire Associate Engagement Survey (AES) controleert en evalueert het bedrijf de betrokkenheid en tevredenheid van de werknemers op verschillende niveaus.

Wist dat Vandemoortele Izegem is uitgeroepen tot de Factory of the Future? Het bedrijf maakt gebruik van digitalisering en technologie om zijn werknemers te ondersteunen. Dankzij deze mensgerichte aanpak is Vandemoortele ook voorbereid op de ‘war for talent’ in en rond West-Vlaanderen.

Meer info over Vandemoortele

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*