Vegetarische kippenworst en plantaardige fishsticks van Belgische BonMush in de winkelrekken

BonMush brengt sinds 2020 veggie en vegan producten op de markt. Hun missie? Vegetarisch en plantaardig eten toegankelijker maken. Het bedrijf verovert in sneltempo de Belgische én Nederlandse markt met hun plantaardige salades, charcuterie, worsten en burgers. Alle BonMush producten worden gemaakt op basis van duurzame, lokaal geteelde oesterzwammen. Er zijn twee nieuwe producten van BonMush in de winkelrekken: de ‘Veggie Chick Sausage’ en de ‘Vegan Sea Party Box’. Kippenworst, maar dan zonder kip en fishsticks zonder… vis. 

BonMush biedt een lekker en vegetarisch alternatief voor tussen je boterham en op je bord. Zo waren er al de vegan en veggie spreads, broodbeleg, een boeren- en witte worst. De producten zijn gemaakt op basis van duurzaam en lokaal geteelde oesterzwammen en héérlijk voor zowel carnivoren àls flexi- of vegetariërs. Nu ontdek je ook twee nieuwe producten van BonMush in de winkelrekken van de colruyt: de ‘veggie chick sausage’ en de ‘vegan sea party box’.  De ‘veggie chick sausage’ – een alternatief voor de klassieke kippenworst – is hét ultieme comfortfood. Lekker in de pan, maar óók leuk om deze winter eens op de barbecue te leggen. De vegetarische Chick Sausage is een bron van natuurlijk vezels en proteïnen én gluten- en lactosevrij. De Vegan Sea Party Box (165g) is gevuld met fish sticks in de vorm van een anker, zeester of visje. Maar desondanks wat de naam doet vermoeden hing er geen enkele vis aan een vislijn voor dit product. Deze ‘fish sticks of the future’ zitten boordevol… oesterzwammen.  Want net als alle andere BonMush producten worden ook de Veggie Chick Sausage én de Fish Sticks  gemaakt op basis van duurzame, lokaal geteelde oesterzwammen. Die zijn rijk aan vezels en vormen een natuurlijke bron van micronutriënten. Bovendien bevatten oesterzwammen de zogezegde ‘vijfde smaak’: umami. Je kan er dus heel erg makkelijk vlees, gevogelte of vis mee nabootsen. 

Bio-oesterzwammen uit Oostakker

De champignonkwekerij waar BonMush z’n oesterzwammen haalt, ligt in het Oost-Vlaamse Oostakker. Niet zomaar een kwekerij: de bio-oesterzwammen die BonMush gebruikt, zijn een product van Maatwerkbedrijf De Kromme Boom. Dat is een uniek en eigenzinnig psychopedagogisch zorgproject en woon- en leefgemeenschap voor mensen in noodsituaties, die door de mazen van het welvaartsnet glippen. Het bijhorende maatwerkbedrijf is een unieke sociale tewerkstellingsplek waar sinds 2020 kwalitatieve bio-oesterzwammen en shiitakes worden geteeld.

‘Brooddoosnodig’

Een gezonde maaltijd is cruciaal om je dag door te komen. Dat is zo voor iedereen, en zeker voor kinderen en jongeren. Want leren, spelen en je concentreren lukt moeizaam met een lege maag. BonMush zaakvoerder Caroline Vercauteren, zelf mama van twee kinderen, weet hoe belangrijk gezonde voeding is voor kinderen in volle ontwikkeling. Daarom draait bij BonMush alles om voedzame en kindvriendelijke producten. Op de BonMush-verpakkingen van zowel de Veggie Chick Sausage én de Fish Sticks – twee heel erg kindvriendelijke producten – prijkt binnenkort een warme oproep om samen met BonMush Brooddoosnodig te steunen. Concreet worden binnen Brood(doos)nodig giften ingezameld en volgens het aantal leerlingen in een kwetsbare situatie verdeeld over scholen. Kinderen en jongeren van deelnemende Brood(doos)nodig scholen krijgen dankzij dit project een (warme) maaltijd, ontbijt en/of tussendoortje op school aangeboden. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*