Vanreusel Snacks (Beltaste) terug in handen van de familie

Belstate is een belangrijke producent van gefrituurde snacks in België en een belangrijke speler in Nederland. Het bedrijf, opgericht 70 jaar geleden in Limburg, werd de afgelopen vijf jaar gesteund door het investeringsfonds Apheon, dat 51% van de groep bezat, terwijl de rest in handen bleef van de nakomelingen van de oprichtersfamilie, Paul-Emmanuel en Roel Vanreusel.

Na weken van speculatie is de overname van Beltaste-Vanreusel bevestigd. Het investeringsfonds Apheon verkoopt zijn belang aan de resterende familieleden, Paul-Emmanuel en Roel Vanreusel, die daarmee de controle over het bedrijf verwerven. Die laatste hadden anderhalf jaar geleden het management overgedragen aan Davy De Vlieger. Toch hebben zij nu hebben nu de volledige controle over Beltaste heroverd voor een niet bekendgemaakt bedrag.

Apheon verklaarde dat verschillende partijen interesse hadden getoond in hun aandelen, maar het teruggeven van de controle aan de Vanreusel-familie werd beschouwd als de beste optie, waarbij het huidige management naar verwachting blijft.

Drie produtlocaties

Sinds de betrokkenheid van Apheon heeft Beltaste verschillende overnames gedaan, waaronder het Nederlandse bedrijf Oma Bobs eind 2019, waardoor het nu over drie productielocaties beschikt in België, Hongarije en Nederland.

Vorig jaar boekte Beltaste een geconsolideerde omzet van 74 miljoen euro, een EBITDA van 13,2 miljoen euro en verminderde het zijn netto verlies tot 1,2 miljoen euro. Het bedrijf gaf aan een versterkte marktpositie te hebben, zowel nationaal als internationaal, hoewel specifieke details niet werden verstrekt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*