Vangrootlaan investeert in nieuwe productielijn

Vangrootlaan is wellicht de grootste ambachtelijke bakkerij van ons land. Dit jaar bestaan ze 100 jaar en investeren ze ook 1,5 miljoen euro in productiemachines en een nieuwe productielijn. De helft van dit bedrag gaat naar de lijn die Limburgse vlaaien produceert. De vraag naar dit type product neemt alsmaar toe. Vooral verenigingen doen vaker beroep op Vangrootlaan om via een ‘vlaaienslag’ de verenigingskas te spijzen!

Vangrootlaan is nog een typisch familiebedrijf uit St.Trond met alle kenmerken van een ambachtelijk bedrijf. Ze hebben 23 winkels/bakkerijen – al of niet met tearoom – in Sint-Truiden, Aarschot, Alken, Scherpenheuvel, Diest, Hasselt, Heusden, Landen, Tongeren, Maasmechelen, Leuven, Tienen, Genk, Waterschei en Wellen.

Limburgse vlaaien

Naast de gewone producten hebben ze een enorme grote vraag naar Limburgse vlaaien. “Zeker eenmaal per week komt er een grote bestelling binnen van een vereniging. Voor de verenigingen is dat een middel om de kas te spijzen. De leden gaan dan van deur tot deur en verkopen vlaaien, een vlaaienslag noemt men het dan. CEO Peter Vangrootlaan: “Daardoor overtreft de productie van vlaaien al de rest en was het nodig om de productielijn te opitmailiseren”.

“Vandaar dus die investering in een totaal nieuwe lijn. Die heeft een grotere capaciteit dan de oude lijn: nu kunnen we 1.200 vlaaien per uur maken, terwijl de oude slechts 800 stuks aankon. 8000 vlaaien per dag is dus mogelijk! De oude vlaaienlijn – met een capaciteit van 800 vlaaien per uur – wordt gereviseerd.”

De drie CEO’s die het bedrijf leiden zijn Peter (verantwoordelijke voor verkoop), Jo (voor productie) en Hugo (voor techniek) Vangrootloon vertegenwoordigen de derde generatie.

Bron: De Tijd en Het Nieuwsblad

This post is also available in: nlNederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*