Vandemoortele plant nieuwe investeringen in de magarineafdeling te Izegem

Het voedingsbedrijf Vandemoortele heeft aangekondigd dat een deel van zijn geplande investeringsbudget van 70 miljoen euro voor dit jaar zal worden toegewezen aan zijn fabriek in Izegem voor uitbreidingsinvesteringen in de margarineproductie.

De fabriek in Izegem staat bekend als een voorbeeldfabriek en kreeg in 2020 en opnieuw in 2023 het label “Factory of the Future”, een bewijs van haar integrale professionaliteit. Het label wordt toegekend aan vooruitstrevende productiebedrijven die intelligente en duurzame processen implementeren via geavanceerde digitale technologieën. Vandemoortele is een Europese groep van voedingsbedrijven met leidende posities in bakkerijproducten en margarines, alsook culinaire oliën en vetten. In 2022 behaalde het bedrijf een omzet van ongeveer 1,7 miljard euro met 4.600 werknemers.

Ter gelegenheid van de publicatie van zijn jaarcijfers heeft Vandemoortele (1,7 miljard euro omzet, meer dan 4.600 werknemers) aangekondigd dat een deel van het voor dit jaar geplande investeringsbudget (70 miljoen euro) bestemd is voor de fabriek in Izegem. Het gaat met name om uitbreidingsinvesteringen in de margarineproductie. Vitelma en Fama zijn de bekendste eigen merken.

Een historisch vlaggenschip

Het familiebedrijf Vandemoortele werd opgericht in 1899. De voorbije twee decennia is Vandemoortele uitgegroeid tot een Europese voedingsgroep die toonaangevend is in twee productcategorieën: bakkerijproducten en margarines enerzijds en eetbare oliën en vetten anderzijds.

In 2022 realiseerde Vandemoortele een omzet van ongeveer 1,7 miljard euro met 4.600 werknemers (vast en tijdelijk). De Vandemoortele Groep is al bijna twee decennia gevestigd in Gent. Alleen al in Europa beschikt Vandemoortele over 29 hoogwaardige productiesites, waaronder het historische vlaggenschip Izegem.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*