Vandemoortele bouwt een nieuwe fabriek voor viennoiserie

Om aan de groeiende vraag te voldoen zal het familiebedrijf een nieuwe productievestiging in Bretagne bouwen. Het project gaat zo’n 25 miljoen euro kosten!

Vandemoortele, een in 1899 opgericht familiebedrijf en het eerste niet-beursgenoteerde levensmiddelenbedrijf in België, is georganiseerd rond twee activiteiten: margarines, oliën en bakvetten enerzijds en bakkerijproducten anderzijds.

Deze tweede activiteit vertegenwoordigt vandaag het grootste deel van de omzet, namelijk iets meer dan 60% van de 1,33 miljard die het Gentse bedrijf vorig jaar noteerde. En dit is met name te danken aan de Franse markt.

Groeiende markt

Men schat dat de markt voor viennoiserie met 3 tot 5% per jaar zal groeien. Dit is achtergrond waarop het management zich baseerde om deze nieuwe fabriek te bouwen. Een grote investering, inderdaad! De in Torcé (Bretagne) gevestigde fabriek zou in april 2023 operationeel moeten zijn en een aanvulling vormen op twee bestaande faciliteiten in de regio. Vijftig mensen zullen worden aangenomen, waarmee een team van 450 werknemers ter plaatse wordt uitgebreid. De produktiecapaciteit zal ook met ongeveer 25.000 ton per jaar worden verhoogd, vergeleken met de 40.000 ton die momenteel door de twee andere fabrieken wordt geproduceerd.

Eind 2021 had Vandemoortele ongeveer 25 productievestigingen in zeven landen, waarvan twintig alleen al voor bakkerijproducten. Vorig jaar investeerde de groep bijna 40 miljoen euro in de uitbreiding en verbetering van de productiecapaciteit, waarvan 31,1 miljoen euro alleen al voor deze divisie.

Het bedrijf richt zich op koks en professionele bakkers met diepgevroren gebak, brood, donuts, muffins en ander gebak. De producten worden vervolgens door hen verwerkt, gebakken of gewoon ontdooid en als verse bakkerswaren en snacks aan de consument verkocht. Vandemoortele wordt sinds iets meer dan drie jaar geleid door de Fransman Yvon Guérin.

Vandemoortele


Activiteit: bakkerijproducten en margarines, oliën en vetten.
Hoofdkantoor: Gent
Omzet (2021): 1,33 miljard euro
Bruto bedrijfsresultaat (ebitda): EUR 111 miljoen
Nettowinst: 33 miljoen euro
Netto financiële schuld: 92 miljoen euro
Aantal werknemers: ongeveer 4.000
Productievestigingen: 25 in 7 landen
Eigenaar: Familie Vandemoortele

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*