Van drie instrumenten naar één met de nieuwe EasyPlus UV/VIS spectrofotometer van METTLER TOLEDO

De nieuwe EasyPlus UV/VIS fungeert als een 3-in1-oplossing voor spectrofotometrie, kleurmetingen en wateranalyse.

Voedingsmiddelen en kwaliteitscontrole gaan hand in hand, maar kan het ook eenvoudiger? Met de nieuwe EasyPlus UV/VIS spectrofotometer hebt u een 3-in-1 oplossing die uw processen voor kwaliteitscontrole vereenvoudigt, de kosten verlaagt en testtijden verkort.

Kwaliteitscontrole is essentieel in een sterk concurrerende industrie als die voor voedingsmiddelen. Dat gebeurt met instrumenten en methoden zoals spectrofotometers, kleurmetingen en wateranalyses. Producenten hebben immers te voldoen aan strenge eisen, maar moeten ook nadenken over efficiëntie in kosten, tijd en middelen. De nieuwe EasyPlus van METTLER TOLEDO is een 3-in-1 oplossing bestaande uit spectroscopie, kleurmeting en wateranalyse. Door deze veelzijdigheid bespaart u in ruimte, testtijd en kosten.

Betrouwbare spectroscopie

Spectrofotometrie is een betrouwbare en conventionele methode voor het controleren van de kwaliteit van verschillende voedingsmiddelen. Een voorbeeld is het gebruik bij de beoordelingen van de kwaliteit en vitaminegehalte van olijfolie. Met de EasyPlus voert u deze spectrofotometrische meting betrouwbaar en aanzienlijk sneller uit zodat uw product aan de hoge kwaliteitseisen voldoen en uw workflows efficiënter worden.

Veelzijdige kleurmeting over meerdere schalen

Kleurconsistentie is een andere belangrijke producteigenschap. De EasyPlus vereenvoudigt kwaliteitscontrole aan de hand van kleurmetingen met behulp van 30 ingebouwde kleurschalen. Hiermee bepaalt de producent bijvoorbeeld de puurheid van ruwe suikers of de categorisering van honing aan de hand van de Pfund-schaal.

Uitgebreide wateranalyse

Voor de kwaliteitscontrole van watermonsters zijn een groot aantal watertestkits beschikbaar, waar mee de kwaliteit snel, kostenefficiënt en eenvoudig wordt gecontroleerd. De EasyPlus UV/VIS spectrofotometer vereenvoudigt dit proces dankzij 150 voorgeprogrammeerde Spectroquant watertestmethoden en gebruikersbegeleiding bij deze workflows, waardoor gebruikersfouten geëlimineerd worden.

Veelzijdigheid en gebruiksvriendelijkheid komen samen

De EasyPlus UV/VIS spectrofotometer combineert niet alleen meerdere instrumenten en meetmethoden, maar brengt ook veelzijdigheid en gebruiksvriendelijkheid samen. Dat vermindert complexiteit, kosten en ruimte terwijl de efficiëntie van processen toeneemt. Bovendien wordt de verzameling, verwerking en opslag van data geoptimaliseerd, waarbij voldaan wordt aan de vereisten zoals ASTM, DIN, ISO en EPA.

Meer over de EasyPlus UV/VIS

U weet nu wat de EasyPlus spectrofotometer in grote lijnen voor u kan betekenen. Bent u benieuwd naar specifiekere informatie dan kunt op de onderstaande pagina terecht voor datasheets, application notes, accessoires, onderhoudsmogelijkheden en veelgestelde vragen:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*