Vaatwasfabrikant Winterhalter neemt Belgische verdeler Eliona over

Het Belgische familiebedrijf Eliona, distributeur van professionele vaatwasmachines en turbo-ovens voor de horeca, is overgenomen door Winterhalter. Dankzij deze transactie breidt de Duitse multinationale speler zijn distributienetwerk in Europa uit.

De familie Van Assche startte begin jaren vijftig met het importeren en verdelen van stofzuigers en schoonmaaktoestellen. De schoonmaakafdeling werd in 1998 verkocht aan Unilever. Het familiebedrijf bleef gedurende drie generaties actief als Belgische distributeur voor de vaatwassystemen van Winterhalter en Classeq en de turbo-ovens van Menumaster.

50 jaar samenwerking

De nieuwe eigenaar is allesbehalve een onbekende voor de familie Van Assche. “We werken al 50 jaar samen met Winterhalter en zijn ervan overtuigd dat zij stabiliteit en vertrouwen kunnen garanderen voor het personeel”, meent Wim Van Assche, CEO van Eliona. “De doorgedreven specialisatie van het team in het volledige wasproces, gecombineerd met een betrouwbare service, zijn onze belangrijkste troeven.”

De kunst van het vaatwassen

Winterhalter is een specialist en wereldspeler in hoogkwalitatieve vaatwassystemen voor restaurants, cafés, hotels, slagers, bakkers, ziekenhuizen, scholen en bedrijfskantines. De groep haalde een omzet van 320 miljoen euro in 2019. Hun glazenwassers behoren tot de wereldtop. In België gebruikt twee derde van de restaurants uit de Gault&Millau-gids dagelijks een Winterhalter toestel. Het management van Eliona schat dat er duizenden toestellen in gebruik zijn over heel België.

Grote interesse ondanks corona-impact

De verkooptransactie werd begeleid door Level Next uit Tervuren. Joseph Baert, oprichter van Level Next, licht toe: “De overname is opmerkelijk aangezien de belangrijkste klanten van Eliona, namelijk de horeca-uitbaters, zwaar getroffen zijn door de recente COVID-19-pandemie. Ondanks de moeilijke marktomstandigheden hebben de continue groei in het aantal klanten en het sterke technische team van Eliona verschillende geïnteresseerde partijen aangetrokken.” Financiële details over de transactie worden niet bekendgemaakt.

Over Eliona

Eliona importeert, verkoopt en installeert professionele keukenapparaten van de merken Winterhalter, Classeq en Menumaster. Het is sinds 1969 exclusief verdeler van Winterhalter vaatwassystemen in België. Daarnaast verdeelt het turbo-ovens van Menumaster (vroeger Amana Professional) in België en Frankrijk. Het bedrijf is gevestigd in Vilvoorde en telt 35 medewerkers.

Voor meer info: www.eliona.eu

Over Winterhalter

Winterhalter is een leverancier van totaalsystemen voor vaatwastechnieken voor professionele gebruikers. Het bedrijf werd in 1947 opgericht door Karl Winterhalter. Het is wereldwijd actief met het hoofdkantoor in Meckenbeuren (Zuid-Duitsland). Het bedrijf telt meer dan 2000 medewerkers wereldwijd.

Voor meer info: www.winterhalter.com

This post is also available in: Nederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*