V-Comp-Pro wil uitgroeien tot een baanbrekende leverancier van innovatieve melkalternatieven

De markt voor plantaardige melkalternatieven kent een significante groei van 13% en bereikt alleen al in 2022 552 miljoen euro, volgens een studie van GFI Europe. Haver is bijzonder populair onder de plantaardige alternatieven, en deze overeenkomst leidde tot de samenwerking tussen Bitburger Braugruppe en Zentis.

Felix Weber en Volker Kessler

V-Comp Pro biedt samenstellingen voor de eenvoudige bereiding van plantaardige melkalternatieven, in het bijzonder voorproducten op basis van haver voor de B2B-markt. Het bedrijf introduceert twee productlijnen, Oat Pro en Oat Pro Plus, beide biologisch gecertificeerd en afgestemd op de eisen van de fabrikant voor het produceren van smaakvolle plantaardige voedings- en drankconcepten voor de volgende generatie.

De joint venture richt zich zowel op gevestigde aanbieders als op nieuwe marktspelers met modulaire en aanpasbare samenstellingen die als basis kunnen dienen voor veganistische melkalternatieven. Felix Weber, Sales en Marketing Manager van V-Comp Pro, benadrukt de veelzijdigheid van deze samenstellingen, waardoor partners verschillende eindproducten kunnen genereren en deze individueel kunnen aanpassen.

Toekomst

V-Comp Pro erkent de veranderende voorkeuren van jongere bevolkingsgroepen, met name millennials die minder traditionele zuivelproducten consumeren, en wil tegemoetkomen aan de marktvraag naar plezierige, geïndividualiseerde en nieuwe plantaardige voedingsmiddelen en dranken.

Volker Keßler, Commercieel Directeur bij V-Comp Pro, benadrukt de flexibiliteit van hun aanbod, waardoor klanten snel en gemakkelijk productconcepten op de markt kunnen brengen, voor zowel B2C als de gastronomische sector.

V-Comp Pro is een samenwerkingsverband tussen Zentis en Bitburger Braugruppe, met gelijke eigendom in het nieuwe bedrijf. De joint venture wil profiteren van de synergie tussen Zentis’ expertise in de internationale B2B-markt voor lepelbare en drinkbare melkproducten en Bitburger Braugruppe’s waardevolle kennis in producten op basis van haver.

Markus Spanier, Managing Director van Bitburger Braugruppe, benadrukt dat plantaardige producten de toekomst hebben en dat de samenwerking met Zentis optimale synergiebenutting zoekt om een exclusief productieaanbod te bieden aan B2B-klanten, zodat duurzaam succes in dit veelbelovende segment verzekerd is.

ntaardige melkalternatieven op de markt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*