Unilever pakt inkomens onder het bestaansminimum aan

De Britse levensmiddelengigant wil ervoor zorgen dat alle werknemers van zijn directe leveranciers tegen 2030 een fatsoenlijk minimuminkomen hebben.

Het Britse voedings- en cosmeticaconcern Unilever maakte op 21 januari 2021 een krachtig statement: Unilever wil dat tegen het jaar 2030 iedereen die rechtstreeks goederen of diensten aan het concern levert ten minste een fatsoenlijk minimumloon of -inkomen ontvangt. De maatregel is gericht op werknemers van leveranciers en onderaannemers die rechtstreeks verbonden zijn met Unilever en haar dochterondernemingen.

Deze toezeggingen en acties omvatten:

  • Ervoor zorgen dat iedereen die rechtstreeks goederen en diensten aan ons levert tegen 2030 minimaal een leefbaar loon of inkomen verdient.
  • Tegen 2025 jaarlijks € 2 miljard uitgeven aan leveranciers die beheerd worden door mensen uit ondervertegenwoordigde groepen.
  • Tegen 2025 € 5 miljoen uitgeven aan kleine en middelgrote ondernemingen (MKB’s) om die te helpen groeien door toegang te bieden tot vaardigheden, financiering en technologie.
  • Meer advertenties publiceren met mensen uit verschillende groepen, zowel op het scherm als achter de camera.
  • Ervoor zorgen dat al onze medewerkers tegen 2030 omgeschoold of bijgeschoold zijn, zodat zij over een toekomstbestendige set aan vaardigheden beschikken.
  • Tegen 2030 € 10 miljoen uitgeven aan jonge mensen om essentiële vaardigheden aan te leren om hen voor te bereiden zodat ze een baan kunnen bekomen.

https://www.facebook.com/unilever/videos/1685375428310767

“Een essentiële stap in de richting van een rechtvaardiger en meer inclusieve samenleving”, aldus de groep in een verklaring. Met fatsoenlijk loon wordt een niveau beoogd dat de basisbehoeften van een gezin dekt (voedsel, water, huisvesting, onderwijs, gezondheidszorg…).

Pionier

Het Unilever-initiatief is een van de eerste in zijn soort. “We staan hierin niet alleen, andere groepen hebben ook verbintenissen aangegaan, maar we verrichten pionierswerk door heel duidelijk het verband te leggen tussen deze maatregelen en de doelstellingen van de strijd tegen klimaatverandering en sociale ongelijkheden“, benadrukt Silvia Wiesner, die net Sophie Souied heeft opgevolgd als Gedelegeerd Bestuurder van Unilever België.


“In alle onderaannemingscontracten die voortaan met productie-eenheden zullen worden gesloten, zal de maatregel automatisch worden geïntegreerd. “
Silvia Wiesner
Gedelegeerd Bestuurder Unilever België

De meest kwetsbare werknemers in de toeleveringsketen in de sectoren waarin Unilever actief is, zijn te vinden in de industriële productie en de landbouw. Unilever zal niet alleen samenwerken met haar leveranciers, maar ook met andere bedrijven, regeringen en NGO’s om dit doel te bereiken. “In alle onderaannemingscontracten met productie-eenheden zal de maatregel in de toekomst automatisch worden opgenomen,” zegt Silvia Wiesner. Het is moeilijk te zeggen hoeveel werknemers hierbij belang zullen hebben, maar de manager zegt dat het “een impact zal hebben op miljoenen mensen”.

Bron: L’Echo

This post is also available in: Nederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*