“Uitstel van betaling”, daar wil brouwerij Roman over spreken

Restauranteigenaren die de faciliteiten van de Oudenaardse Brouwerij Roman huren, komen niet in aanmerking voor een vrijstelling of vermindering van de huurprijs. “We zijn zelf ernstig getroffen door de crisis van de Kroon, maar we zullen met onze professionele klanten praten over een uitstel van betaling”, zegt brouwer Lode Roman.

De brouwerij is pas vorige week met een verminderde capaciteit gestart, maar inmiddels is de productie vrijwel geheel stilgelegd. “Het enige wat we nu doen is het bottelen van het gerijpte bier en het bedienen van de retailklanten. Dit zijn lokale kruidenierswinkels en brouwerijen. Er is geen export meer. De verkoop is met meer dan 70% gedaald”, schat Lode Roman, die samen met zijn broer Carlo de Materse de brouwerij runt.

Uitgestelde betaling

De Brouwerij heeft veel cafés in de Vlaamse Ardennen. Maar ze denken niet aan een kwijtschelding of een huurkorting. “We weten dat de mensen in de hotel- en drankindustrie een zeer moeilijke tijd doormaken. Daarom gaan we een plan uitwerken om de betaling aan deze professionele klanten uit te stellen. We analyseren ze per groep: er wordt een plan opgesteld voor de horeca en een ander voor de detailhandel. Ik kan vandaag niet zeggen wat dit concreet betekent, want we wachten ook op het advies van de Belgische Brouwersvereniging, die de markt aan het analyseren is. Maar we zullen zeker een poging doen”, weet Roman.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*