Uitbreidbare, individuele oplossingen voor comfort-, proces- of IT cooling

Mitsubishi Electric presenteerde op ISH 2019 in Frankfurt am Main onder de titel “Industrial Solutions” zijn vermogensspectrum voor comfort- en proceskoeling voor bedrijven en industrie en de precisie koeling voor de IT-sector. Het productgamma gaat qua koelvermogen van enkele kW tot meerdere MW.

Centraal in de presentatie op de ISH-beursstand stond de nieuwe precisie-luchtbehandelingskast s-MEXT van RC IT Cooling, een productmerk van Mitsubishi Electric. Die vormt in combinatie met de Mr. Slim buitenunits een nieuwe oplossing voor de klimatisatie van serverruimtes.

“Uit de combinatie van producten van onze merken ontstaan nieuwe technische oplossingen en interessante mogelijkheden voor installateurs”, zegt daartoe Dror Peled, General Manager Marketing bij Mitsubishi Electric, Living Environment Systems. “Wij bieden onze klanten daarmee toegang tot de groeiende markt van IT-cooling. Dit gebeurt weliswaar met reeds bekende systemen waarmee interessante oplossingen voor bestaande en nieuwe projecten naar voren worden gebracht.”

Daaronder vallen ook de technische voordelen van de nieuwe precisie-luchtbehandelingskast. Deze kast is beschikbaar in zes vermogens van 6 tot 44 kW en kan worden uitgebreid tot 440 kW, ideaal voor serverruimtes, bijv. in kantoorgebouwen. Leidingslengtes tot 100 meter bieden een uiterst flexibele installatie. Door de verschillende luchtconfiguratievarianten (Down- of Upflow) is het gebruik van s-MEXT apparaten in serverruimtes mogelijk, ongeacht de bestaande vloerconstructie. Talrijke accessoirevarianten zorgen naast koeling ook voor verwarming, bevochtiging of ontvochtiging om de vereiste precieze luchtvoorwaarden te kunnen bereiken.

Met de i-BX-(N) presenteerde het bedrijf bovendien een luchtgekoeld koelwatersysteem en een warmtepomp met een invertergeregelde scroll-compressor uit eigen huis voor buitenopstelling. Met een koelvermogen van 4,3 tot 35,1 kW in tien bouwgroottes is het apparaat ideaal voor projecten waarbij waarde wordt gehecht aan een snel installeerbare, industriële Plug-and-Play-oplossing.

De vermogens van de oplossingen voor industriële, proces- en bedrijfsgerichte koeling van Mitsubishi Electric reikt van enkele kW tot meerdere MW. Ook de speciale oplossingen zoals voor de IT-cooling met de luchtbehandelingskast s-MEXT maken deel uit van het aanbod.

De op de beurstand gepresenteerde watergekoelde chiller van de FX-serie met de schroefcompressoren FX-W werkt met het koelmiddel R513A. Dienovereenkomstig uitgerust kan het worden ingezet als grote warmtepomp voor de koppeling van geothermie. Het alternatieve systeem is de FX-W, ook in de configuratie met HFO-koelmiddel R1234ze verkrijgbaar. De HFO-koelmiddelen hebben een zeer lage GWP. Bovendien is het koelmiddel niet giftig en als licht ontvlambaar geclassificeerd (klasse A2L). Naast de watergekoelde FX-W-versie werd op ISH ook het luchtgekoelde model FX voorgesteld.

In het segment chillers biedt Mitsubishi Electric onder het productmerk Climaveneta een brede waaier aan oplossingen. Afhankelijk van het model, de uitvoering en de configuratie is een vermogen van meerdere megawatt mogelijk.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*