Tweehonderd miljoen tortilla’s moeten straks in de tweede Paulig-site (Roeselare) van de band rollen

De nieuwe productievestiging in de Rumbeeksegravier in Roeselare van Paulig moet de leidende positie van het bedrijf op de Tex Mex-markt in Europa versterken. Met deze nieuwe productiesite ging een investering van 45 miljoen euro gepaard. De nieuwe fabriek, die grenst aan de bestaande faciliteit, richt zich op de productie van tortilla’s. Maar ook de mogelijkheden tot innoveren nemen daarmee toe. Paulig werft nu zo’n zestig medewerkers aan.

Deze investering is een belangrijke stap in de uitvoering van de internationale groeistrategie. Het is Pauligs grootste investering ooit buiten Finland en moet de leidende positie in de categorie Tex Mex in Europa versterken”, aldus Rolf Ladau, CEO van Paulig.

“Tex Mex is momenteel een van de snelst groeiende categorieën in de voedings- en drankenindustrie. Het is handig, lekker en zeer aanpasbaar, wat erg belangrijk is voor de hedendaagse consument. Je kunt experimenteren met nieuwe smaken in taco’s en tortilla’s en onder meer groenten en plantaardige eiwitten gebruiken als vulling. Ik denk dat dat is wat Tex Mex zo populair maakt,” vervolgt Rolf Ladau.

Foto: Het Finse Paulig is aanwezig in 13 landen en heeft momenteel vier Tex Mex-fabrieken in Europa, waaronder twee in Roeselare.

Personeel

In Paulig Roeselare zijn al 700 werknemers actief. In de nieuwe fabriek worden nu een 60-tal nieuwe medewerkers aangeworven. “We willen een betrouwbare partner zijn voor onze klanten en met de nieuwe fabriek zorgen we voor een continue aanvoer van tortilla’s voor de groeiende vraag in de toekomst”, zegt Thomas Panteli, SVP Supply Chain & Sourcing. “Momenteel werven we vooral operators, technici, voormannen en magazijnmedewerkers aan, maar we zoeken ook collega’s voor andere afdelingen om de groei te ondersteunen”, zegt Arnauld Demoulin van Paulig. Steven Bogaert, plant manager van de fabriek in Roeselare: “De nieuwe tortillafabriek is uitgerust met drie productielijnen voor tarwe- en glutenvrije tortilla’s. Naar verwachting zullen er tweehonderd miljoen tortilla’s per jaar van de productielijn rollen. De nieuwbouw is via een brug van tien meter verbonden met het naastgelegen magazijn.”

Duurzaam

De locatie in Roeselare optimaliseert de logistiek en de klimaatimpact. Paulig wil zoveel mogelijk hernieuwbare energie gebruiken in de nieuwe fabriek. “Als voedsel- en drankenproducent spelen wij een belangrijke rol in klimaat- en gezondheidsoplossingen. De nieuwe fabriek zal energiezuiniger zijn. Dat betekent meer volume voor dezelfde hoeveelheid energie”, legt Thomas Panteli uit.

De nieuwe fabriek is de elfde productievestiging van Paulig. “Paulig is CarbonNeutral gecertificeerd. Dit betekent dat duurzaamheid een topprioriteit is”, vertelt Arnauld Demoulin. “Zo investeerde Paulig onlangs 350.000 euro in 1.900 zonnepanelen op het dak van de productiegebouwen. Bovendien wordt de elektriciteit die door de windturbine wordt opgewekt, rechtstreeks gebruikt in de productiehallen en de magazijnen. Sedert 2020 kopen we enkel nog groene stroom aan voor onze productiefaciliteiten in Roeselare. Vandaag wordt zo’n 17% van de groene stroom in de eigen installaties opgewerkt via zon en wind”.

.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*