Twee technologiebeurzen vinden synergie in Kortrijk Xpo

Twee technologiebeurzen vinden synergie in Kortrijk Xpo Geavanceerdeprototyping (PROTOTYPING) en Industriële maaktechnologie (MNE) voortaan samen in één beursconcept.

Op woensdag 5 en donderdag 6 februari 2020 kunnen creatieve productontwikkelaars, industriële maakbedrijven en machinebouwers voor het eerst op één locatie het grootste technologie-aanbod ontdekkenvoor ontwerpen, engineering, prototypen en produceren of assembleren van industriële componenten.

PROTOTYPING en MNE

De vakbeurzen PROTOTYPING en MNE (Machineering Network Event) slaan de handen immers in elkaar. En dat is geen toeval! Op het tweedaags event Prototyping laten industriële designers en engineeringteams zich inspireren dooreen breed spectrum leveranciers van prototyping technologie, materialen, software en dienstenverleners. Geruggensteund door Howest Industrial Design brengt Prototyping jaarlijks een beursforum, aangevuld met inspirerende sessies over goed geïntegreerde productontwikkelingen innovatie met onder meer case studies in de thematieken van product design, materialencombinaties, additive manufacturing, circular economy, electronics, VR/AR enz.Tijdens de laatste editie in 2018 mocht de beurs 84 exposanten en ruim 2.500 bezoekers verwelkomen. Op zijn beurt vormt MNE met een 150-tal exposantenen net geen 3.000 bezoekers, het traditionele netwerkevent voor de maakindustrie en de machinebouw. Productie- en engineeringteamstreffen er een uitvoerig scala slimme bewerkingstechnologie, industriële toelevering, co-creatie, machinemaintenance en aan-en afvoerautomatisering aan. 2020 staat symbool voor het eerste sluitstuk van de digitalisering van de maakindustrie.

Van ontwerpen tot maken én vermarkten,

Met het samenbrengen van beide concepten brengen de organisatoren dan ook een heel bewust statement. De korte vermarkt termijn van nieuwe industriële producten en de toenemende mass customization vereisen een geoliede wisselwerking tussen snel en innovatief ontwerpen, engineering en produceren. De mission statements ‘ Advanced Prototyping’en ‘Industrial productiontechnology from A-Z’ van respectievelijk Prototyping 2020’ en‘MNE 2020’ zeggen alles: de volledige waardeketen van ontwerpen tot maken én vermarkten, vormt het businessmodel van de toekomst!

Locatie

Zuidwest-Vlaanderen blijft de ideale thuisbasis voor beide events. De sectoren kunststoffen- en metaaltransformatie, machinebouw en mechatronica raken er steeds sterker ingebed in het industrieel KMO-weefsel. Bovendien zijn in deze regio talrijke nieuwe onderzoeks- en competentiecentra en technologische onderwijsinstituten gevestigd. Niet toevallig kozen Sirris, HangarK, Xiak, Ugent, KUL, Vives, Howest, VKC en recentelijk nog Flanders Make om hier manifest aanwezig te zijn. Kortrijk Xpo wordt dan ook de toekomstige ‘eventhub’ voor hoogtechnologische ontwikkelingen, in nauwe samenwerking met gerenommeerde spelers zoals Picanol, Vandewiele, Barco, CNH, Televicen toonaangevende ontwerp- en engineeringbureaus, enz. Alle voordelen voor bezoekers en exposanten in een notendop:

  • Een bezoek aan PROTOTYPING I MNE 2020 biedt voortaan een heel uitvoerig aanbod voor industriële professionals uit zowel engineering, R&D, supply chain, aankoop, productie, maintenance en directie.
  • PROTOTYPING I MNE 2020 garandeert de perfecte oplossing voor samengestelde engineering-en productieteams die zowel software, industrial design, materialen, tools, toeleveranciers en nieuwe productie- en assemblagetechnologie in één bezoek willen ontdekken. Hierdoor kunnen ze sneller én beter een brug slaan tussen engineering en productie.
  • Exposanten moeten soms keuzes maken tussen events. Dankzij PROTOTYPING I MNE 2020 vinden zij the best of both worldsterugin één voordelige all-informule, inclusief de expertise van 2 organisaties
  • PROTOTYPING I MNE 2020 combineert een nog grotere waaier van gratis en gezellige netwerkmomenten, expert classes en avondmanifestaties,die reeds in het verleden hun meerwaarde bewezen.-De combinatie van beide beurzen biedt nieuwe mogelijkheden van standtypes en- formaten, die passen in een perfect gestroomlijnd en sfeervol geheel.
  • Oud-deelnemers aan de vorige edities krijgen zowel qua tarieven als inschrijving een voorkeursbehandeling voor dit nieuwe beursconcept. Bovendien kunnen zij bij de lancering als eerste hun standplaats vastleggen.Hoe worden producten in de toekomst ontworpen en vervaardigd? Laat uw klanten het ontdekken van 5 tot 6 februari 2020 op PROTOTYPING I MNE in Kortrijk Xpo

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*