Twee pilots ondergebracht in Huis van de VoedingNuH

Minister Crevits pompt via Flanders’ Food 95.200 euro in twee investeringsprojecten die binnenkort in het Huis van de Voeding opgestart worden. De MicroWave Pilot en de NuHCaS Kitchen Pilot zijn deze zomer operationeel om de positieve impact van voeding op gezondheid te vergroten. Daarbij gaat het om productinnovatie, waarbij gepersonaliseerde voeding kan worden gecreëerd. Aangepaste voeding voor specifieke doelgroepen (glutenvrij, lactosevrij, halal, diabetici, senioren, sporters, voeding voor personen met kauw- en slikproblemen, …) eist meer en meer zijn plaats op in het huidige gezondheids- en zorglandschap. Deze vraaggedrevenheid vanuit de eindgebruikers daagt de voedingsindustrie uit om voedingsproducten te ontwikkelen op maat voor specifieke doelgroepen en op deze manier met oplossingen te komen voor maatschappelijke uitdagingen

 Op 9 februari 2021 ondertekende POM samen met Flanders’ FOOD, ILVO, VIVES Hogeschool en TUA WEST de Nutrition Health Care System (NuHCaS) samenwerkingsovereenkomst. Deze partners bundelen hun krachten om synergieën te vinden tussen de voedings-, zorg-, en gezondheidssector onderling en deze te versterken.

De NuHCaS Pilot creëert een testomgeving die de reële omstandigheden van het verpakken, koelen en regenereren van maaltijden nabootst om het proces nog te verbeteren.

Voor de MicroWave Pilot schaffen we een inline microgolf aan om maaltijden in beperkte hoeveelheid (zoals gangbare productielijn in bedrijf) te bereiden maar ook te regenereren.

Beide pilots worden tijdelijk gehuisvest in het Huis van de Voeding in Roeselare. Daar vormen ze samen de Food Research en Development Hall (FR&D Hall), die deze zomer officieel de deuren opent.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*