Twaalf genomineerden voor de CFIA

De winnaars van de Innovation Trophies worden bekend gemaakt op de traditionele exposantenavond op 12 maart.

Van 12 tot 14 maart vindt in Rennes (Ille-et-Vilaine) de Carrefour des fournisseurs de l’industrie agroalimentaire (CFIA) plaats, maar de twaalf genomineerden voor de 2019 editie van de Innovatietrofeeën zijn bekend. De uiteenzettingen worden ontleend aan de dossiers van de kandidaten. De winnaars worden bekend gemaakt op de traditionele exposantenavond op 12 maart.

Verpakking en verpakking


Bosch Rexrot, Bluteau Systems en Tremark zijn de drie winnaars in deze categorie. Met de Apas assistent biedt Bosch Rexrot een flexibele en intelligente cobotisch systeem voor een directe, veilige en contactloze samenwerking tussen mens en machine. De robot is uitgerust met de unieke samenwerkende Sensor Skin-technologie. Bij Bulteau Systems, specialist in pakket- en palletbeveiligingsoplossingen, is het milieu op de voorgrond geplaatst met de eerste machine rekbare randfolie op de markt in 6 micrometer. Aangedreven door drie gesynchroniseerde servomotoren, is de elektronische cam crimper van Tremark geschikt voor vormblikken.

Apparatuur en processen

Alvey Samovie, Beckoff Automation en GEA zijn de gekozene.

Bij Alvey Samovie vermindert de BladeStop van Scott het risico op ernstige verwondingen door het bandzaagblad in een fractie van een seconde te stoppen. Het apparaat stopt het blad van de lintzaag mechanisch wanneer het apparaat detecteert dat iemand ermee in contact is gekomen. Beckhoff Automation onthult zijn nieuwe generatie transportbanden, de XPlanar: een magnetisch nivelleringssysteem dat de noodzaak van conventionele mechanische geleidingssystemen volledig elimineert. Callifreeze is een uniek vriezerbesturingssysteem ontwikkeld door GEA. Het meet continu de mate van invriezen van producten aan het einde van de vriezer.

Kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu

Bizerba, Mettler Toledo en Pizzato Elettrica zijn geselecteerd. LabelSecure S van Bizerba Luceo controleert de etiketteringsgegevens en bewerkt het verslag van de inspectieresultaten met afbeeldingen van de geverifieerde verpakking. Mettler Toledo’s Automated Testing System (ATS) heeft een tweeledig doel: het verminderen van de kosten en het optimaliseren van de herhaalbaarheid van regelmatige prestatietesten.
Pizzato Elettrica is een revolutie in het concept van veiligheidshandgrepen met de lancering van de nieuwe P-Kube Krome serie, die kracht en design combineert in één enkel product.

Tussenvoedingsingrediënten en -producten (IFP)

Worden behouden AMI-ingrediënten, Azelis en Epicea. Bij AMI ingrédients is Meltec, samengesteld uit plantaardige vezels van peulvruchten, een textuurmiddel dat conventionele suikerstroop vervangt in een “clean label” benadering. De ontwikkeling van Genu Explorer Pectin ND-200 door Azelis begon in 2017 om te voldoen aan de groeiende vraag in de dessertmarkt naar textureringsoplossingen die meer “clean label” zouden kunnen zijn, dan de stabilisatoren die tot dan in deze toepassingen worden gebruikt. Epicea biedt hamfabrikanten een supplement van nitrietvrije pekel aan. Op basis van planten- en gistextracten garandeert dit supplement een hogere bacteriologische veiligheid dan koken met gewoon fijn zout.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*