Ttiel “Onderneming van het jaar” gaat misschien naar drankenproducent Konings

De drankenproducent Konings is een van de vier kandidaten voor de felbegeerde titel “Onderneming van het jaar”. Op 8 december wordt bekend gemaakt of het voedingsbedrijf uit Zonhoven het heeft gehaald ten aanzien van groothandelaar Van Marcke (sanitair), logistiek specialist Stow en verpakkingsspecialist Abriso-Jiffy.

EY organiseert sinds 1995 de “Company of the Year” award. De award beloont Belgische bedrijven die zich onderscheiden door hun innovatieve aanpak, internationale visie, strategie, sterke financiële positie, geëngageerd teamwerk, goed management, ambitie en doorzettingsvermogen om te blijven groeien. Bijvoorbeeld Kinepolis, dat de prijs vorig jaar in ontvangst mocht nemen.

Immense groei

De 4 finalisten worden enkele maanden voor de uitreiking van de winnaar bekend gemaakt. Konings uit Zonhoven staat als enige voedingsspecialist op de lijst. Deze nominatie is op zich al een grote eer voor de eigenaars Jos Rutten, Dirk Maris, Luc Nulens en Jef Moors, die het familiebedrijf in 2007 hebben overgenomen. Sindsdien zijn ze erin geslaagd hun omzet te verhogen van 45 naar 240 miljoen euro. Het onafhankelijke drankverpakkingsbedrijf en productiebedrijf stelt momenteel 680 mensen tewerk op zes locaties in België, Groot-Brittannië, Frankrijk en Nederland.

Wat de keuze ten gunste van deze kandidaat bevorderde was de flexibiliteit en duurzaamheid die het bedrijf tijdens de coronacrisis aan de dag legde. Konings produceerde al 300.000 flessen ontsmettingsalcohol voor de Vlaamse gezondheidssector (waarvan 1/3 gratis werd geleverd). Dit gebaar wordt overal zeer gewaardeerd en zal naar verwachting leiden tot een compensatie in Limburg.

This post is also available in: nlNederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*