TRIPEL888 NU OOK VAN HET VAT

Tripel Eight, het bier dat door VTM-journalist Patrick Van Gompel werd gelanceerd, is voortaan ook verkrijgbaar van het vat. De eerste Tripel888 van ’t vat werd vorige week (midden juni 2020) getapt in TIO’s Restaurant aan de Marnixplaats in Antwerpen.

Tripel888 is een vlot drinkbaar hoppig blond bier van 8,8 % alcohol. De smaak is fruitig en licht kruidig, niet droog en niet zoet. Kenners ontdekken banaan en heel subtiel, wat koriander. De citrussmaak versterkt de frisheid van het bier. Het half- tot volmondige speciaalbier heeft een fijne afdronk. De ingrediënten van het bier zijn Belgische gist, één hopsoort, gerst en mout. De 888 Tripel Eight is ook verkrijgbaar in een zwarte longneck fles en wordt het best geserveerd in het passende Tripel888-glas of een groot wijnglas.


Patrick Van Gompel lanceerde in april 2018 zijn Tripel888. Twee jaar later is er van de blonde tripel al 300 hl de deur uit. En het avontuur is nog maar net begonnen. Patrick Van Gompel en zijn zakenpartners Grégory Brion (van maritieme holding Conti7) en Guillaume Dubucq (van verhuurbedrijf Skyline Renting Services) hebben ambitie genoeg om van de Tripel888 een Belgische klassieker te maken. Het bier wordt gebrouwen door Brouwerij Anders! NV in Halen.

Foto: wikimedia commons

This post is also available in: Nederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*