Logistieke poot van Detry Group keert terug naar de regio Verviers

Terugkeer naar het Plateau van Herve voor de vloot van de groep Detry, (Aubel). Vanaf midden februari is de uitvalsbasis van de 29 vrachtwagens van de groep gelegen in Mitoyenne, in Welkenraedt. ZDe site van Bierset in Grâce-Hollogne wordt definitief verlaten.

Een grote overschakeling voor het bedrijf D-Trans, een van de vijf bedrijven van de groep Detry, actief in de charcuterie-industrie. Midden februari zullen de 29 vrachtwagens voor anker gaan op het bedrijfsterrein van XPO, in voormalige magazijnen in Mond. Een terugkeer naar het Plateau na de korte Bierset (Grâce-Hollogne) episode, die volgde op een eerste en zeer lange Aubeloise periode.

“We moeten ons aanpassen aan de wensen van de klant. Er is vraag naar de ontwikkeling van een groter opslagterrein en er is een ontwikkeling van de transportactiviteit. In Welkenraedt krijgen we 1.800 m² logistiek platform en 600 m² opslagruimte. Aan de andere kant hadden we in totaal 800 m²…”, legt Valérie Minet, marketing- en communicatiedirecteur van de groep Detry, uit.

Een verhuizing die zeer positief is ontvangen door een groot deel van het personeel, waarvan velen in de regio wonen. Ze zijn nu dichter bij hun werkplek, terwijl ze dicht bij de ingang van een snelweg blijven.

25% minder zout

Deze verhuizing is niet alles. Inderdaad, het productassortiment evolueert. “Een heleboel dingen zijn in voorbereiding,” legt Valérie Minet uit. Veel dingen zijn in voorbereiding”, legt Valérie Minet uit. “Nieuwe producten die gericht zijn op “gezonde en evenwichtige oplossingen”, met zo min mogelijk additieven. Een eerste product is al in de schappen gekomen: kipfilets met 25% minder zout dan voorheen. Ze zijn al te vinden in sommige winkels, met name die van de Carrefour-groep.

De groep Detry heeft momenteel 465 mensen in dienst, verdeeld over vijf bedrijven die zich richten op charcuterie. Naast de grote vleeswarenfabriek in Aubel is er één in Bastogne, voor Ardense producten, en één in Izegem, waar patés worden geproduceerd, voornamelijk voor de export. De laatste twee bedrijven van de groep zijn verantwoordelijk voor de logistiek (D-Trans, dat naar Welkenraedt verhuist) en diensten (marketing, boekhouding, enz.).

Drie entiteiten

Tot begin dit jaar was de groep nog groter. In oktober 2019, 56 jaar na de oprichting van de groep, werd aangekondigd dat deze zou worden opgesplitst in drie entiteiten met afzonderlijke aandeelhouders. Naast de productie van charcuterie door de Henri Detry-vestiging werd een onderscheid gemaakt tussen de detailhandel, met slagerijen en franchisesupermarkten, onder de Édouard Detry-vestiging, en de groothandelsactiviteiten in charcuterie, kaas en andere bereide gerechten, onder de naam Fermette Food Group, met aan het hoofd de familietak Depuydt.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*