Transportsystemen voor de voedingsindustrie: investeren of niet?

Lange tijd bleef het op gebied van digitalisering en automatisering stil in de voedingsindustrie. Maar de afgelopen jaren is deze sector met een inhaalslag bezig. Bakkerijen, de vlees- en visverwerkende industrie, AGF, allemaal worden ze steeds ‘slimmer’ dankzij automatisering en de nieuwste transportsystemen. Maar wanneer moet je de sprong wagen en loont het om nieuwe machines aan te schaffen?

Volgens ons begint dat bij de wensen van de organisatie en haar medewerkers. Bij Marvu geloven we in de kracht van verbinding: mens én techniek. Investeren in nieuwe transportsystemen en automatisering heeft daarbij met een aantal factoren te maken. Zoals capaciteit, de voedingsindustrie moet aan steeds meer verwachtingen doen. Wil je flexibel inspelen op de toenemende vraag, dan is het verhogen van de capaciteit een belangrijke factor. Maar ook onderhoud speelt hierin een belangrijke rol. De snelheid waarmee technologische ontwikkelingen en nieuwe technieken zich opvolgen is nauwelijks bij te houden. Dat betekent dat het onderhoud van verouderde machines steeds moeilijker wordt. Onderdelen zijn lastig verkrijgbaar en door strengere wet- en regelgeving voldoen lang niet alle machines aan de strenge hygiëne-eisen. Wanneer dat zich voordoet ontstaat er productiestilstand, ofwel achteruitgang. En wat dacht je van het huidige tekort aan personeel? Belangrijke handjes die de transportsystemen moeten aansturen.

Het investeren in nieuwe transportsystemen is daarom niet meer een kwestie van wel of niet, maar een kwestie van wanneer. Het is de gestroomlijnde samenwerking, de kracht van verbinding, tussen alle schakels in het proces die het voedselverwerkingsproces tot een succes maken – en van de organisatie een geoliede machine. Dat vraagt misschien om een investering, maar wij durven met zekerheid te zeggen dat het een investering is die zich meteen laat uitbetalen.

Marvu is gespecialiseerd in interne transportsystemen in de voedselverwerkende industrie. Sinds de oprichting in 1993 produceren wij transportbanden en speciaalmachines voor brood- en banketbakkerijen, voor de vleesverwerkende-, visverwerkende-, convenience-, agf- en zuivelindustrie. Meer weten over onze producten en diensten? Ga dan naar onze website of neem telefonisch contact op via +31 413 478 828.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*