Too Good to Go-app dat voedselverspilling bestrijdt, bijzonder succesvol in bakkerijsector

Too Good To Go, een platform dat voedselverspilling bestrijdt door voedseloverschotten aan te bieden via een app, ziet een aanzienlijke deelname van de bakkerijsector. In Nederland zijn 2.000 bakkerijen aangesloten op het platform en in België neemt het aantal toe met meer dan 1.200 deelnemende bakkerijen.

In 2022 heeft Too Good To Go 740.000 bakkerijpaketten in België en 1,9 miljoen in Nederland van verspilling gered, een stijging van 20% ten opzichte van 2021. Meer dan 3,9 miljoen Nederlandse en 2,3 miljoen Belgische gebruikers maken nu gebruik van de app. Consumenten kunnen tegen een goedkopere prijs pakketten bij bakkers ophalen. Bakkers kunnen op een flexibele manier paketten met brood, banket of patisserie samenstellen.

Bakkerijen en supermarkten

Bakkerijen en supermarkten leveren de grootste bijdrage aan het platform. Dagelijks worden ongeveer 700.000 broden weggegooid, waarbij ongeveer de helft van de verspilling bij consumenten thuis plaatsvindt en de andere helft bij bakkerijen en binnen de toeleveringsketen. Too Good To Go wil voedselverspilling tegengaan door bakkerijen in staat te stellen overtollige producten in verrassingspakketten aan te bieden via de app. Bijna 94% van de via de app aangeboden producten wordt door consumenten opgehaald, ook bij bakkerijen. Bovendien hebben bakkerijen tijdens feestdagen, zoals Pasen, Pinksteren, enz de mogelijkheid om speciale dozen te maken met bakkerijproducten met een thema. De eenvoud van het concept en de recente rebranding hebben bijgedragen aan de snelle groei van het platform.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*